A Fair Play/Mindent szabad máris a TOP10-es lista elejére ugrott! Jelenleg az első helyen áll, megelőzve A balerina és a Hidegvér című filmeket!

De mit is tud a legújabb Netflix eredeti?

A film a szex, a pénz és a gyilkos karrierválasztás folyamatosan változó világát mutatja be. Első nagyjátékfilmes debütálásában Chloe Domont író és rendező a munkahelyi romantikus kapcsolatok navigálásának bonyolult belső működését vizsgálja.

A film premierje januárban volt a 2023-as Sundance Filmfesztiválon. Azóta a Netflix 20 millió dollárért megszerezte a forgalmazási jogokat, miután hosszas licitháborút folytatott több más produkciós céggel. A Mindent szabad nemzetközi premierje idén szeptemberben volt a 48. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF). A film a Sundance Filmfesztiválon tartott bemutatóján lelkes kritikákat kapott, a Collider munkatársa, Therese Lacson ötösre értékelte a filmet, és azt írta róla kritikájában:

"Domont forgatókönyve csupa kemény él, ahol a hatalom ártalmas csábítása lassan átrágja magát mindenen. [...]könnyedén kezeli a férfiak és nők közötti bonyolult és ellentmondásos beszélgetéseket."

Érdekes adalék, hogy a Wall Street-i ügyletek körül forgó filmek gyakran érintik a bibliai "Hét halálos bűnt", a kapzsiság, a falánkság, a gőg, a bujaság, a bujaság, az irigység és a harag kirívó példáit bemutatva. (Az egyetlen, amelyik kimarad, a "lustaság", amelyet nehéz megtalálni a tőzsde rohanó világában.)

A sztori

A New York Cityben játszódó történet két, ugyanannál a fedezeti alapokkal foglalkozó cégnél dolgozó személy életére összpontosít, akik bonyolult kapcsolatba kerülnek. Nem sokkal az egymás iránti elköteleződésük után egyikük váratlanul előléptetést kap, ami jelentősen átrendezi a kapcsolatuk dinamikáját.

Általában nem ajánlott romantikus kapcsolatot létesíteni egy munkatárssal, de "az élet... megtalálja a módját". A hatalomváltás, amikor a közös pénzügyekről van szó egy kapcsolaton belül, általában stresszes beszélgetésekkel és nyugtalansággal jár. Az egyik legnehezebb pont pedig, hogy ki járul hozzá a közös kasszához több pénzzel. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor a hagyományos nemi szerepek (és azok felborulása) befolyásolják a karakterek érzelmeit és reakcióit.

Hol húzódik a határ, amikor választani kell az ambíció és a partner iránti kölcsönös tisztelet között? Vajon a munkahelyük versenyszelleme megzavarja a látszólag tökéletesnek és szeretetteljesnek tűnő kapcsolatukat? A hatalmi dinamikában bekövetkező hirtelen váltás megtanítja Emilyt és Luke-ot is arra, hogy nem ismerik egymást olyan jól, mint korábban gondolták. Mindkettőjüknek komolyan át kell gondolniuk a prioritásaikat, ha a kapcsolatuk túl akarja élni ezt a kíméletlen munkahelyi környezetet.

dráma | misztikus | thriller

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»