Netflix: Ez lesz az év legbrutálisabb akciófilmje? Kemény bosszút ígér A balerina előzetese

Vigyázat, most már kezd zavaros lenni a helyzet: míg a Ballerina mozibemutatójáig (2024. június 6.) még kilenc hónap van hátra, addig a Netflixen már október 6-tól látható A balerina.

Az, hogy két különböző filmről van szó, az egy dolog. De az, hogy tartalmilag is eléggé hasonlítanak egymásra, valószínűleg elsőre zavart okozhat az akciórajongók körében...

Dióhéjban a kavarodásról

A nagyjátékfilm a népszerű John Wick-sorozat spin-offja, amelyben a többek között a Tőrbe ejtvéből, a Szösziből és a Szürke emberből ismert Ana de Armas bérgyilkossá válik, hogy bosszúhadjáratra induljon. A Netflix filmje viszont Dél-Koreából érkezik - és úgy tűnik, nem csak hasonló történetet mesél el, de valószínűleg a végén csontig hatoló akcióval égeti be magát a nézők emlékezetébe. Legalábbis ezt sugallja az első trailer.

A koreai Netflix produkciójának középpontjában az egykori testőr Ok-ju (Jeon Jong-seo) áll, akinek egy hozzá közel álló személy halála után csak egy célja van: A bosszú. Célja elérése érdekében pedig hajlandó holttesteken is átgázolni...

A trailer alig több mint 30 másodperc hosszú, és így inkább csak teaser-ként funkcionál - ami meghozza az étvágyat a filmre, de még nem árul el túl sokat. Mert nem is kell. A Netflix ebben a fél percben több mint világossá teszi, hogy A balerina milyen irányba tart - és hogy ki lehet az akcióthriller célközönsége:

A történet akár a népszerű John Wick univerzumából is érkezhetne, ahol tulajdonképpen jövőre játszódik majd. Egy nő, aki bosszút akar állni? Persze ez is Quentin Tarantino Kill Bill című akció-mesterművét idézi - és a trailerben látható rövid akciórészleteket elnézve óhatatlanul könyörtelenül brutális harcművészeti thrillerek jutnak eszünkbe.

Pedig jó esély van rá, hogy A balerina több lesz, mint egy szórakoztató akciófesztivál. A rendezői székben a 33 éves koreai Chung-Hyun Lee ül. És persze ott van a főszereplő Jeon Jong-seo, aki sokkal több, mint egy egyszerű akciószínésznő. Ha mindezek az összetevők koherens módon állnak össze A balerinában, akkor az év egyik akciófilmes csúcspontjának nézhetünk elébe a jövő hónapban - ami az akció mellett látványban sem fukarkodik...

56 A balerina  (2023)

akció | thriller

A legjobb barátja elvesztését gyászolva, akit nem tudott megvédeni, egy volt testőr elindul, hogy teljesítse kedves barátja utolsó kívánságát: édes bosszút álljon. több»