Aki szereti a sci-fit és a misztikus horrort, az most figyeljen jól: A Netflix egy izgalmasan hangzó projektet szerzett - és igazi licitháborút vívott érte!

A mindössze 22 oldalas novella egy kislány édesanyjáról (a filmben: Chastain) szól, akinek élete felfordul, amikor elviselhetetlen migrénes rohamokban kezd szenvedni, majd hallucinálni kezd és lényeket látni.Ennek következtében az anyának meg kell védenie családját az egyre növekvő fenyegetéssel szemben, amit csak ő lát.

A Deadline beszámolója szerint Chris Hicks "I Am Not Alone" című novellájának megfilmesítési jogaiért indított árverés igencsak felpörgött. Öt stúdió 72 órán keresztül küzdött, végül a Netflix és a Warner Bros. állt szemben egymással - és a Netflix nyert egy igen magas hat számjegyű összeggel. Az üzletet most véglegesítik.

A kifizetett pénz nagy valószínűség szerint rekordösszeg lehet. Ennél több pénzt még soha nem fizettek ki eredeti novelláért. A Netflix már most rengeteg pénzt fektetett az "I Am Not Alone"-ba: egy hét számjegyű összegért a Lovecraft Country showrunnerét, Misha Greent hozták be forgatókönyvírónak és rendezőnek. Az Oscar-díjas Jessica Chastain (Tammy Faye szemei) pedig a főszerepet kapta.

Craig Flores producer már "sci-fi horror franchise-ról" beszél a projekt kapcsán.

Az, hogy a Netflix a Warner Bros. előtt kapta meg a megbízást, állítólag Misha Greennek is köszönhető, aki valószínűleg inkább egy streamingszolgáltatónak készítette volna a filmet. Green és Chastain a film producerei is lesznek.

Simon Kinberg, aki Chastainnel már dolgozott együtt az X-Men: Sötét Főnix című képregényadaptáción és a 355 című akcióthrilleren, állítólag szintén producerként van a fedélzeten. Azt egyelőre nem tudni, hogy az "I Am Not Alone" mikor kerül a Netflixre.