Van olyan szereplő, aki az egész Harry Potter sorozatban (mármint a regényekben) rendre feltűnik, de a filmek közül mindössze egyetlen egyben szerepelt? Igen, van. Egy olyan karakterről van szó, aki tényleg az összes kötetben felbukkan, sőt, még Az elátkozott gyermek című darabban is. Igaz, nem töltött be túl fontos szerepet, de jelen volt. De akkor hogy lehet, hogy a filmekből végül szinte teljesen kimaradt?

Madame Hooch-ról van szó, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola repüléstan-tanáráról. És egyben kviddicsbírójáról. A karaktert a Harry Potter és a bölcsek köve moziban Zoë Wanamaker (cikkünk galériájában) alakította és bár csak néhány percet kapott, azért egyik-másik aranyköpésére így is sokan emlékeznek a rajongók közül.

De akkor hogyhogy nem láthattuk viszont a többi filmben? Ennek rém egyszerű és valójában rém fájó oka van: a pénz. Erről még a legelső film mozikba kerülése után maga a színésznő beszélt egy interjúban.

Elmondása szerint több színésszel is eleve legalább három filmre kötöttek szerződést. Vele is így terveztek a stúdiónál, ám amikor az orra alá dugták a szerződést, nos, azon nem teljesen azok a számok szerepeltek, amire ő számított. Nem rejtette véka alá, hogy egész egyszerűen sértőnek érezte a fizetséget, amit ajánlottak neki, ezért végül ő pusztán egyetlen mozira szerződött le.

Sok más esetben ilyenkor a stúdió nemes egyszerűséggel keres egy másik színészt a folytatáshoz, ám ezúttal nem ez történt. Mivel Madame Hooch karaktere nem volt olyan fontos a történetek szempontjából, a filmkészítők végül úgy döntöttek, egyszerűen kihagyják a többi részből. Így történhetett, hogy bár később is láthatunk kviddicsmeccseket, ezeken már sosem bukkan fel a bírónő… Ugye, hogy ez eddig fel sem tűnt?

családi | fantasy | kaland

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»