Szexszalagokat elemez ki az új valóságshow a jó ügy érdekében

A Discovery+ augusztus 19-én bemutatásra kerülő "Good Sex" című sorozata kihívás elé állítja a párokat, hogy filmre vegyék a legintimebb pillanataikat, majd egy coach segítségével nézzék át azokat, hogy kiderüljön, hol rontották el. A közönségnek a felvételekből részleteket mutatnak, a legintimebb részletek kitakarásával. 

A műsor középpontjában Caitlin V. Neal, egy 30-as éveiben járó szexcoach áll, aki Caitlin V néven fut. A The Postnak elmondta, miért kedveli ezt a megközelítést: "Amikor beszélgetésen alapuló coaching foglalkozásokat tartunk, arra kérem az embereket, hogy szavakkal írjanak le valamit, ami messze túlmutat azon a képességünkön, hogy megfogalmazzuk: egy szexuális találkozást" - mondta - "Gyakran, mivel az embereknek nincs közös alapértelmezésük, [a beszélgetés] elhalványul ahhoz képest, mint ahogy ezt videón láthatjuk."

A sorozat Caitlin V-t (a V a Victorious rövidítése) követi végig a munkanapjain, és megfigyeli, ahogy találkozik a különböző ügyfelekkel, akik intimitási problémákkal - többek között a nem összepasszoló libidóval, az orgazmus elérésének problémáival és a merevedési zavarokkal - kapcsolatban fordulnak hozzá segítségért.

A találkozó előtt az ügyfeleket arra kérik, hogy állítsanak fel kamerákat a hálószobájukban, és szeretkezzenek. Csak ezután kezdődhet el igazán a munka.Caitlin számára mások szexvideóinak megtekintése nem tűnik furcsának vagy tolakodónak: így munkája alaposabb, nem is beszélve a hatékonyságról.

"Az a célom, hogy semleges és együttérző alapot találjak, ahonnan információkat kapok tőlük" - mondta - "Azt akarom, hogy az emberek értsék, hogy bármin is mennek keresztül a saját intim életükben, az normális, és van remény. Nem baj, ha segítséget kérnek".

Szabadítsuk fel az elnyomott szexualitásunkat

A 37 éves Erica és a 35 éves Thomas, wisconsini pár azért fordult Caitlinhez, mert Erica nem tudta elérni a csúcspontot szex közben. Amikor átnézték a kazettáikat, Thomas megfigyelte magát, és megjegyezte: "Lassítanom kell". Caitlin azt is megjegyezte, hogy az első néhány percben Erica "teljes hangerővel nyögött. Egyszerűen tudom, hogy ez csak egy előadás része lehet számára, és nem valójában válasz arra, ami történik". Caitlin talán nem látta volna a problémát, ha a pár csak szavakkal írja le a szexuális életüket, mivel Erica talán nem ismerte volna be, hogy a nyögései hamisak. 

A foglalkozásuk során Erica rájött, hogy még mindig a szigorú egyházi neveltetésében gyökerező szexuális szégyenérzet és elfojtás berögződéseivel küzd. Hogy segítsen neki, Caitlin "házi feladatot" adott: Ericának meg kell vizsgálnia magát a tükörben, hogy jobban megbarátkozzon a szexualitásával.

Fókuszáljunk egymásra

Egy másik epizódban Caitlin találkozik a Los Angeles-i házaspárral, Bennel (48) és Annie-vel (40). Két éve vannak együtt, miután egy társkereső alkalmazáson találkoztak; előtte mindketten egyetemi szerelmükkel voltak házasok. Tehát sem Bennek, sem Annie-nek nincs sok szexuális tapasztalata. Ben házasságában "nem volt gyakori, hogy szexeltünk" - mondta a férfi. Így aztán megdöbbenve tapasztalta, hogy merevedési zavarai vannak, miután elvált, és elkezdett Annie-vel találkozgatni. 

Amikor a hármasban átnézték Ben és Annie felvételeit, Caitlin észrevette, hogy megzavarta őket a kutyájuk, és hogy Ben Annie kielégítésére koncentrált, és figyelmen kívül hagyta a saját igényeit. Ez megkönnyítette számára, hogy segítsen nekik kiküszöbölni a zavaró tényezőket, ami szerinte az egyik legfontosabb akadály, amely hozzájárul a szorongáshoz és a stresszhez, melyek erekciós zavarokhoz vezethetnek. Ez lehetővé tette számára azt is, hogy utasításokat adjon a párnak egy olyan gyakorlathoz, amely arra összpontosított, hogy Ben hangosan kifejezze a vágyait Annie-nak. 

A leggyakrabban az össze nem illő libidó miatt fordulnak hozzá a párok

"Így hívják, de ez egy csomó különböző probléma, ami a felszín alatt zajlik" - mondta Caitlin - "Ami össze nem illő libidónak tűnik, az lehet, hogy valójában csak arról szól: nem tudják, hogyan kell felizgatni egymást. Vagy nem voltak nyíltak magukkal szemben azzal kapcsolatban, hogy mire vágynak valójában."

"Lehet, hogy a szégyenérzettel van probléma, lehet hormonális vagy kémiai eredetű a gond... De ez úgy mutatkozik meg, hogy az egyik ember többet akar szexelni, mint a másik. Lehet, hogy olyan sérelmeik vannak, amelyeket nem kezeltek. Az az érdekes a testünkkel kapcsolatban, hogy az lesz az árulkodó. A testek nem tudnak hazudni."

Egy gesztus többet mond egymillió szónál

A 22 éves Alanna, akinek a nemi vágya alacsonyabb, mint a barátjáé, a 30 éves Adamé, egyike azoknak, akik eljöttek a műsorba, hogy Caitlin segítségét kérjék.

"Nem szeretem nézni magam semmiben sem, nemhogy valami ennyire intim dologban. Szerintem durva lesz" - mondta a fiatal nő.  Caitlin megkéri őket, hogy mondják el, mit vesznek észre, amikor megnézik a felvételüket. 

"Nem csinálok sokat, csak fekszem" - jegyezte meg Alanna - "Egyértelműen én vagyok az agresszor/aktív a helyzetben" - mondta Adam. 

A szalag segített a párnak pontosan meghatározni, hogy mi a baj a dinamikájukkal, így Caitlin tudott nekik néhány gyakorlatot adni, például egy szexi "piros fény, zöld fény" játékot, amelyben Alanna volt a kezdeményező.

"Hogy átvehettem az irányítást, és mondhattam neki, hogy jöjjön felém vagy távolodjon el - ezt nagyon élveztem" - jelezte vissza Alanna a gyakorlat sikerességét.

*

Ha érdekel a szexuális edukáció témaköre, ha szeretnél fejlődni ezen a területen, érdemes követned például a Szexsuli oldalt! Megtalálható Instagramon is! Innen pedig további ajánlásokat is találhatsz, hogyha kedvet kaptál.