Tom Cruise ismét Jack Reacher leszA kép forrása: Paramount Pictures

A Paramount és a Skydance máris arról tárgyal Ed Zwickkel, hogy dolgozza át Richard Wenk Jack Reacher 2-forgatókönyvét, de a stúdió a rendezői székre is őt szemelte ki magának.

A Tom Cruise főszereplésével készült Jack Reacher 2012-ben debütált a mozikban, és közel 300 milliót kaszált, miközben a film büdzséje "mindössze" 57 millió dollárt volt. Éppen ezért némileg meglepő, hogy az elmúlt három évben szinte egyáltalán nem lehetett hallani a projektről.

A csendet a Deadline exkluzív cikke törte meg, melyben a portál újságírója arról számolt be, hogy a Paramount előrehaladott tárgyalásokat folytat a film forgatókönyvének megírása és a film megrendezése kapcsán a Edward Zwickkel. Bár a filmről egyelőre nem sokat tudni, annyi biztos, hogy Jack Reacher szerepében Tom Cruise-t láthatjuk viszont. A film produceri teendőit az első rész forgatókönyvírója és rendezője, Christopher McQuarrie látja el.

A film története Lee Child népszerű regényfolyamának 2013-ban kiadott, Never Go Back című kötetén alapszik majd, mely szerint Reacher visszatér régi bázisára Virginiába, hogy vacsorára vigyen egy nőt, aki nem mellesleg az állomás parancsnoka. Mire Jack odaér, a nőt koholt vádakkal letartóztatják, és rá hárul a feladat, hogy bizonyítsa a nő ártatlanságát.

A Jack Reacher: Never Go Back 2016-ban debütál a mozikban.