A 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag, bár nagyon sokat vártak tőle a készítők és a rajongók egyaránt, finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ennek ellenére a Warner Bros. nem mondott le végleg a szuperbűnözőkből összeverődött bandáról, ad nekik még egy esélyt. Csak ezúttal már James Gunn rendező közreműködésével.

Az új The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag a tervek szerint augusztus 6-án végre tényleg a mozikba kerülhet, vagyis még jó fél évet kell várnunk, hogy megtudjuk, miről is fog szólni a film. Illetve nem egészen, ugyanis a készítők végre felfedték a hivatalos szinopszist.

Természetesen az események most is a világ legbiztonságosabb, de egyben a legrosszabb halálozási aránnyal is rendelkező börtönében, a Belle Reve-ben veszik kezdetüket. Itt rejtik el a világ elől a legveszedelmesebb bűnözőket, akik persze bármire hajlandók, hogy élve kijussanak a börtön falai közül. Még akár arra is, hogy újra részt vegyenek egy szupertitkos katonai akcióban.

Nem akármilyen öngyilkos osztagot verbuválnak össze a küldetésre: Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2 (az eredeti Ratcatcher női változata, aki állítólag a lánya), Savant, King Shark, Blackguard, Javelin és persze mindenki kedvenc szexi pszichopatája, Harley Quinn. A csapatot állig felfegyverzik, hogy aztán szó szerint lehajítsák őket a Corto Maltese szigeten.

A küldetés egyszerűnek hangzik: felkutatni és elpusztítani a megjelölt célpontot. Csakhogy a szigeten valósággal nyüzsögnek a katonák, zsoldosok és mindenféle biztonsági erők, akik bármely sarkon vagy bokor mögül az életükre törhetnek. De még az sem biztos, hogy az öngyilkos osztag tagjai nem végeznek hamarabb egymással. Hogy ne szabaduljanak el az indulatok, vagy legalábbis ne túl korán, arról Rick Flag ezredes gondoskodik.

Vagyis töméntelen akcióra és látványos zúzásra számíthatunk az új filmtől, aminek minden esélye megvan, hogy nagyobbat szóljon öt évvel ezelőtti elődjénél. Hogy a két film között van-e kapcsolat, azt jól mutatja, hogy négy visszatérő színész is van a stábban: Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman és Jai Courtney is újra magára ölti korábbi szerepét.