73 Aki bújt  (2019)

A gaming horror műfaja (olyan horror, mely népszerű játékon vagy trenden alapszik, lásd Szabadulószoba, Felelsz vagy mersz) műfaj még viszonylag új keletű, most azonban egy új produkció pályázik arra, hogy a zsáner élére álljon. Mi történik, ha egy családi játékkal töltött este extrém fordulatot vesz? A választ a Aki bújt kínálja.

Új filmmel jelentkezik a 2014-es found footage horror, Az ördög ivadéka rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, melyhez befutott az első előzetes. A duó neve a zsáner rajongóinak ismerősen csenghet a V/H/S és a Southbound antológia horrorok kapcsán is, az pedig ezekből már kiderült, hogy ha valamiben igazán jók, az az, hogy a frászt hozzák a nézőkre. A Aki bújt-ban sem adják alább, most először pedig egy komoly hollywoodi stúdió égisze alatt bizonyíthatnak.

Az alább látható trailer alapján úgy tűnik, elég jól sikerült megtalálniuk az egyensúlyt a humor és a horror között. A történet egy fiatal feleségről szól, aki párja dúsgazdag családjával tölt egy estet, arra azonban nincs felkészülve, hogy a játék horrorisztikus fordulatot vesz.

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Andie MacDowell (Idétlen időkig), Adam Brody (Shazam), and Henry Czerny (Éles tárgyak) és Samara Weaving (Három óriásplakát...).

A Aki bújt augusztus 22-től látható a hazai mozikban.