2015.03.09 16:52 Mariann92 Olvasottság: <100x
0

Szép film

Nagyon szépen kivitelezett film. Érdemes megnézni, mert szórakoztató, egy érdekes történetet mesél el, belelátunk valamilyen szinten ebbe a világba, és gyönyörű. Szépek a színek, a képek, a jelenetek, stb. Igazából a filmnek a legjobb tulajdonsága szerintem, hogy szép.

Ami igazán nagy kár, hogy nem hű a valósághoz. Könyvben is olvastam, és a filmben vannak olyan jelenetek, amik igazából meg sem történtek. Más jelenetek nem jelentek meg a filmben. Megint mások megtörténtek, csak máshogy.

Szép film

Nagy hátránya, hogy teljesen kiforgatja a dolgokat, és a gésákat sem olyannak mutatja, amilyenek valójában lennének. A filmet láttam előbb, és aztán olvastam a könyvet. Szerintem ez így volt jó, mert a film után könnyebb volt elképzelnem a könyvben történteket. Másoknak így ajánlom, hogy előbb a film, aztán a könyv, viszont tényleg érdemes elolvasni a könyvet is, hogy tisztázzuk, mi hogy volt. A film nézése közben pedig vigyázni kell a gésák megítélésével. Nem olyanok, mint a filmben. Ne tévesszen meg! Habár van, mikor szép dolgokat mondanak, megpróbálják átadni, de végeredményben a film közben kialakuló kép azt mondja, hogy a gésák... Az a bizonyos K betűs szó. De nem, olyanok is voltak Japánban, a gésák viszont szórakoztató művészek. Ez a megtévesztés szerintem a filmnek egy valóban súlyos hátránya. A legkedvencebb filmem, többször láttam, és ha olyan a hangulatom, mai napig megnézem. A gésává alakulás a film legjobb része. Erre szoktam visszatekerni, miután végignéztem, mert akkor szomorkás a hangulatom, s ez felvidít.

dráma | romantikus

Az ezerkilencszázhúszas években járunk, mikor egy szegény család odaadja a lányát egy gésaháznak. Bármilyen gonoszul is bánnak vele, a lány, Chiyo nem hagyja magát, és nem... több»

0