Közösség

Vélemény:

 

85 A kincses bolygó

(2002)

"Ez egy förtelmes, szedett-vedett csürhe, asszonyom”-hangzik el a kalandos animációban

 
JRD   2023.10.18 09:38
0

A kincses sziget című regényt sokszor feldolgozták már.
Tehát meg is jelent A kincses bolygó, mely a jövőbe helyezte a történetet, ahol A kincses sziget ruhái, díszletei és hangulata remekül megfért a futurisztikus megoldásokkal, űrbéli lényekkel, bár úgy érzem, hogy ezek az elemek mintegy csak színesebbé teszik a történetet. A kincses bolygó maradt az, ami. Egy kalandos-kalózos kincskeresés.
A produkció költségvetése meglehetősen magas volt. Több mint 140 millió dollár.
Mai szemmel talán megmosolyogják sokan az animáció minőségét, de ha azt mondom, hogy 2002-es 2D animációról beszélünk, akkor azért értékelnünk kell a produkciót.
A karakterek némelyike remekül megrajzolt, másik inkább sablonos. A háttér gyakran amolyan semmilyen. De még csak 2002-t írunk!
Mikor nézni kezdtem, inkább idegesített a főszereplő, James Hawkins. Aztán rájöttem miért. A karakter egy az egyben egy önhitt, sértődékeny, szabályokat lesz@ró amerikai tini tükre. (Tehát akár tekinthetjük a karaktert magát egy fricskával ellátott kamaszjellemzésnek is.)
Hogy érdemes-e mégis A kincses bolygót megnézni? Egyértelműen.
(Érdemes A kincses szigetet elolvasni? Még szép!)
Ám ne hallgass rám, hiszen kinek milyen az ízlése, az határozza majd meg, hogy teszik, vagy sem egy animáció vagy film. Mégis jó szívvel ajánlom (de tekints el attól, hogy ez az animáció nem a manapság megszokott fullos technikákkal készült).
Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!