Közösség

Vélemény:

 

77 Állítólag...

(2003)

Állítólag...

 
Gergely Varju Nézhetetlen  2016.04.04 17:36
0

Egy hasonló sorozat esetében a sorozat hitele a "minden". Ha ez nincs meg, akkor onnan már a többi álláspont mögött lévő kutatással szemben itt csak effektesek kétes kísérlete áll.

Emlékszem egy Hindeburgos részre, ahol a show csapata nem vette észre azt amit kémia órán mindenki tanul: A hidrogén szép lassan ég, a durranógáz robban. Aki ezek kapcsán durranógázzal tölt valamit hidrogén helyett, majd azt magyarázza, hogy "és az még nem is tiszta hidrogén" az a hitelét azonnal elveszti, mert mutatja, hogy úgy vitatkozik a NASAval, hogy közben általános iskolai alapoknak megfelelő tudása sincs mindig meg.

Ha a szerkezetben hidrogén lenne, abból csak annyi tudna elérni, amennyi a levegővel kapcsolatba kerülne, egy kisebb lyuknál ez kifejezetten lassú jelenség lenne. A lezuhanás kapcsán pont a burkolat gyors égése, és ezzel a gyorsan egyre több bejutó levegő a lényeg. De durranógázzal hamisítva ez nem derül ki.

Ezek után felmerül a "hol, mennyi tükröző felület volt" kérdés kapcsán amit bemutatnak, hogy szerintük nem valószínű, hogy akkor és ott akár ennyi is lett volna, egy csomó ott elterjedt tükröződő felületet nem vesz számba, biztosan rossz.

Ahol nem veszel észre hibát, de náluk okosabb embernek mondanak ellent, ott nem az lesz a benyomás, hogy igazuk van a mítoszrombolóknak, hanem az, hogy itt nem veszem észre a hibájukat.