2020.02.25 21:23 Greeta Olvasottság: 149x
0

Miért éppen Alaska?

Onnan tudom egy már megnézett sorozatról, hogy igazán tetszett, hogy kedvet kapok a könyvhöz is, már, ha az alapján készült, illetve hetekig nem ereszt a története. A gondolataim a párbeszédeken, vagy csak egy-két elhangzott mondaton, szófordulaton járnak.  Az Alaska nyomában című sorozattal is így jártam. Ártatlanul megnéztem a  sorozatot, majd jöhetett a könyv. Érdekes, hogy nagyon más a kettő, még, ha a végkifejlet ugyanaz is mindkettőben.

Ami tetszett a történetben, az a drámaisága. Amikor már azt hitte a néző/olvasó, hogy innen nyert ügyük van a főszereplőknek, akkor követte el a legnagyobb hibát. Én is felkiáltottam, hogy: "de miért?". Hogy lehetett ezt megtenni a szereplőkkel? De rá kellett jönnöm, hogy ilyen az élet is. Nem kérdez, cselekszik. A fiatalok a bizonyos esemény után már nem azok, mint akik pár nappal ezelőtt voltak.

Miért éppen Alaska?

Örültem, hogy nem a katarzis után hagyták abba a történetet, hanem volt még utána is. Hiszen az élet nem áll meg. A srácokat is izgatta, mi történt valójában, mi vezetett ahhoz az eseményhez, ami történt. Ők hibáztak, valaki más, vagy ennek így kellett történnie? Megakadályozhatták volna a dolgokat? Ezekre  a kérdésekre senki sem tudja megadni a helyes választ, mert talán nincs is, és vélhetően ezt a lehető legnehezebb elfogadni.

A kezdeti romantikus tinifilm, amiről azt hitted, hogy 30 perc után tudod, mi lesz a vége, nagyot tévedtél, nagy arculcsapás a nézőnek/olvasónak. Egy hatalmas lelki kavalkádba csöppenünk, ahol úgy érezzük, süllyedünk, kapálózunk, de nem jutunk levegőhöz. Sokszor voltak nagyon fent és nagyon lent a  szereplők, így a történet is, ettől volt hihető az, amit láttunk/olvastunk. Sokkal több az Alaszka nyomában, mint az elsőre tűnhet.

dráma | romantikus

A kamasz Miles Halter kortársaihoz képest kissé koraérett, ezért rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába. Abban reménykedik, hogy az új környezet izgalmas... több»

0