2023.02.02 15:29 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Elkésett Young Adult feldolgozás

Ha ez a film az Éhezők viadala idején került volna mozikba, akkor ez a történet nagyot ment volna a kis költségvetése (34 millió dollár) ellenére, viszont ebben az esetben ott van a ha, vagyis a film elkésett cirka 5-6 évet. De így a sok Young Adult adaptációnak betudhatóan ez a film sikertelenségre lett kárhoztatva, pedig van kraft ebben a történetben is. Én szeretem megnézni időközönként. Elméletileg trilógiára tervezték a film menetét, de mint azóta tudjuk, ezt elvetették.

Igaz, mióta a 20th Century Foxot a Disney felvásárolt,a bármi megtörténhet, akár egy sorozat formájában, ezt bemutatni nem kell, úgy gondolom. A történet Alexandra Bracken azonos című regényéből készült, és az első része lett volna, ami folytatásos lett volna, de mivel a mozipénztáraknál csúnyán elhasalt a film, a folytatásának azonnal véget is vetett az akkori gyártó stúdió. A történet is teljesen tinis film, csak egy kis X-Men beütéssel, amit úgy szintén a 20th Century Fox égisze alatt futott. Miután az Egyesült Államokban egy betegség megölte a gyermekek és fiatalok 98%-át, a túlélésre képes 2% szuperképességekre tettek szert, de fenyegetésnek nyilvánították és internálótáborokba zárták őket.

Elkésett Young Adult feldolgozás

A 16 éves Rubynak sikerül megszöknie a táborából, segítséggel, és csatlakozik a kormányerők elől menekülő tinédzserek csoportjához.

A film főszerepét Amadla Stenbergre osztották (megjegyezném itt, hogy ő játszotta Rue-t az Éhezők viadalában), nagy karriert a film után sajnos nem futott be, amire én számítottam volna azért, mert szerintem a filmben nyújtott alakítása számomra meggyőző volt. Azért nem adtam jobb értékelést a 6/10-nél, mert sajnos abban az időben iszonyat sok ilyen fajta adaptációt erőltettek ránk, és a végén úgy éreztem, cirka 5-6 év alatt ez a lufi kidurrant, azóta se nagyon látni hasonló feldolgozásokat. Így mondhatjuk: ha egyet láttál akkor mindegyiket láttad. Sajnos ez nem lesz fajsúlyos, mivel a történet befejezetlen lesz. Így lóg a levegőben a történet folytatása, továbbá azért a színészi alakítások között – mivel sok a fiatal színész a filmbe – vannak gyengécskék, oda nem valók, de ennek ellenére a film tud szórakoztató lenni, és kikapcsol, amit végül is a film elért részemről, és nem egyszer láttam a bemutatója óta. Minden benne van, ami egy tini filmben kell. Szerelmi szál, dráma a végén, vagyis azért ez még nem teljesen happy end lesz. Azért ajánlom megnézésre, így mozizásra fel, és döntsétek el Ti, hogy a film milyen is valójában! :)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi | thriller

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik... több»

2