Közösség

Vélemény:

 

75 A Grincs

(2018)

Karácsonyi matiné

 
MKristijan   2018.12.15 21:43
0

Számomra az etalon mindig a (2000-es)film lesz, annak ellenére, hogy abban bőven található hozzáadott tartalom. Ismerve az összes kiadott feldolgozást(3), ezt középre pozicionálnám. Legkevésbé az első tetszett. Eredetileg Dr. Seuss olvasni tanuló diákoknak is szánta a történeteit, így indokolt volt a csökkentett szókészlet.
Ebben a feldolgozásban Grincsünk minden karakterjellemet tartalmaz amit a megírtak alapján gondolunk neki, csak egy picit szerethetőbben. Nem látszik rajta az 53 év, viccesen mogorva és arra is figyeltek hogy a kutyust ne érje trauma. Önmagával a filmmel meg voltam elégedve, szépen kidolgozták Dr.Seuss világát, és örülök hogy maradtak hívek a stílushoz. Egyedül a végén lévő gyors lezárás, ami a könyvben is így történt, szóval az illumination nem hibáztatható.
Nem tudom megérteni hogy az 53 év alatt miért nem volt képes Grincs erre a monumentális beteljesedésre? Miért csak most? Nyilván az ajándékokat most lopta el... stb. De ezalatt az idő alatt nyilván megváltozhatott volna a helyzet. De ez mind az alaptörténet egyszerűsége. A kislány karaktere kellett a történetbe, üres maradt volna és távoli a Kik világától ha ez a lépés kimarad. Összességében egy kellemes családi rajzfilmet láttunk, amit bármelyik karácsony alkalmával szívesen megnéznénk ha úgy adódik.