2024.05.01 10:02 cynicalrealist Olvasottság: <100x
0

Megfizettem az árát

Vegyes érzésekkel álltam fel a 3. évad és az egész sorozat befejező epizódja után. Egy jó ötletből nem rosszul, de mégis számtalan hibával összerakott sorozatról beszélünk.

Adva van itt minden, amit megszoktunk a hasonló művekből: egy zseni főhős, akinek a (szakmai) múltjában van egy sötét folt, egy zseniális, de pszichopata ellenfél, egyre keményedő sztorik, szerelmi szál, dráma, bűnbe esés, talán csak Hawaii, DJ és napszemüveg nincs a sorozatban.

Megfizettem az árát

Az első hiba rögtön az, hogy bár az első évad elején megtudhatunk valamennyit a pszichopata gonoszról, és van egy kis titokzatosság az egyik szereplő körül, az évad utolsó epizódjáig aztán még csak nem is hallunk a negatív főhősről, hogy aztán az évad végén egyszerre kapjunk meg mindent. Az alkotók mentségére legyen mondva, hogy nem nyomják ránk a főgonoszt olyan szinten, mint mondjuk a Mentalistában Red Johnt, de mivel az első évadban a csávó elmenekül, nyilvánvaló, hogy később még találkozunk vele.

A másik jelentős hiba, hogy bár a főhőseink szerethetők, a jellemfejlődésük meg-megakad. Elvarratlan szál például Zara magánéletének és munkájának ütközése, amire egy ponton azt mondja a férjének, hogy „megoldjuk, megoldjuk”, aztán nem oldanak meg semmit, többet nem kerül elő a konfliktus.

A legzavaróbb a második évad, amin látszik, hogy úgy forgatták le, hogy a szereplők egy részének más dolga volt, így aztán vannak részek, amelyekben még az sem biztos, hogy a sorozat nem szakad meg egyszer, csak úgy, magától.

És hát persze, a főszereplők minden helyzetben le tudják beszélni az éppen bűncselekményt elkövetni készülő, jellemzően sértett figurát arról, hogy nagyobb baj legyen.

Az összhatás mindezektől függetlenül nem rossz, élvezhető sorozatról beszélünk, amelyet egy kis odafigyeléssel, és kevés pluszmunkával még jobbra lehetett volna csinálni.

akció | dráma | krimi

A sorozat középpontjában egy sokat tapasztalt bűnügyi tárgyaló áll, Laurent Combalbert, aki csinos társával, Marwan Mery-vel veszélyes helyzetekbe kerül. Ketten beutazzák az... több»

0