2019.10.17 20:42 MMcFly2015 Olvasottság: 413x
0

Egy könnyebb filmet kerestem a Netflix kínálatából. Az előzetes nem volt meggyőző, de Jean Reno az utóbbi időben ritkán látható a képernyőn, így az ő neve felkeltette az érdeklődésem. Nem gondoltam volna, hogy a 3 (majd 4) főszereplő közül az ő által játszott személy karaktere lesz a legérdektelenebb…

Vígjátéknak nem igazán nevezhetném ezt a filmet. Egy megszokott road movie, aminek az egész motorja a dráma. Az alapsztori annyi, hogy haldokló barátjukhoz megy két régi cimbora (a haldokló fél lányával). Természetesen a kaland kedvéért egy régi autóval. A film másfél órája ezt a szenvedős utat tárja elénk, hogy jutnak hőseink A-ból B-be.

Valljuk be: ahhoz, hogy ez az átlagos történet ütni tudjon, kell egy kis plusz… na erre hiába várunk. Ahogy a szereplők szenvednek a sivatagban, úgy szenvedünk mi is egyre jobban a sztori előrehaladtával. Az túlzás, hogy a film drámaisága nem tud hatni az emberre, de tucat ilyen filmet láthattunk már, ami jobban előhozza a belőlünk az érzelmi faktort.

Egy rém gyenge szerelmi szál, egy indokolatlan (sivatagi) betegség, értelmetlen halál és még sok apróbb, fölösleges dolog kíséri végig ezt a másfél órát, amelyek igazából karakterfejlődéshez, vagy akár a szereplők múltjához sem hoznak közelebb.

Szétszórt, unalmas, és hagy némi hiányérzetet a nézőben a végén. Egyetlen dolog tudott lenyűgözni: a film képi világa, illetve a környezet. A zenék és a különböző távoli képekkel elénk tárt sivatag HDR minőségben szemkápráztató.

Őszintén megmondom, semmilyen kategóriában nem tudnám jó szívvel ajánlani. Drámának gyenge, road movieként teljesen átlagos, vígjátékként pedig semmiképpen nem értékelhető.

dráma | vígjáték

Tocho, Jean Pierre és Ely Spanyolországból Malira utaznak, hogy találkozzanak Ely haldokló édesapjával.

0