2019.06.19 10:14 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Kimondottan egy gyenge filmhez volt szerencsém a Mercy Black személyében. Pedig jómagam kedvelem azon alkotásokat, amelyek azokra a pillérekre építkeznek, mint jelen filmünk. Hisz adva van egy múltbéli szörnyű esemény; ahogy halad a film története, úgy ismerhetjük meg egyre több puzzle darabkáját, illetve, hogy mi késztette főhősnőnket e tettére.

Tehát a film számtalan alkalommal építkezik a múltra amolyan misztikus hangvételben, a gond ezzel csupán az, hogy nem túl hatásosan. Sajnos a jelen szál és azon eseményei is rövid időn belül erejüket vesztik, és nem feltétlenül azért, mert már számtalan esetben láthattuk ezeket filmekben. Sokkal inkább mondanám, hogy a kimondottan lassú történetvezetése, az unalmas cselekményei, a gyenge színészi alakításai, és mivel a történetben bőven volt drámai szál is, ami szintén kevésbé volt működőképes (vagyis szinte semennyire)... Mindezek mellett, horrornak is teljesen felejthető lett (szinte majdnem bele is szundítottam a közepe felé). Az ijesztésekre szánt jelenetek mennyisége is teljesen elhanyagolható volt, értem én, hogy elsősorban inkább a történetben található misztikumfaktorra akartak ráhúzni egyfajta sötét és nyomasztó atmoszférát, de ez nekem azért roppant kevés volt így. Mindezek mellett viszont az kissé meglepett, hogy egy kimondottan erősebb csavar is található a vége felé (talán ez az, ami miatt inkább csak gyengére értékeltem, és nem rosszra). Engem a film sok esetben emlékeztettet a Slender Man című filmre, ami hát azért, valljuk be, egyáltalán nem egy jó előjel.

Tipikusan az volt az érzésem a film megtekintése után, hogy annyira vékonyra sikeredett, hogy egy-két hét múlva szinte már semmire sem fogok emlékezni belőle, ezáltal kevésbé merném bárkinek is ajánlani a megtekintését.

0