2020.04.26 20:56 Robert Langdon Olvasottság: 793x
0

Csak, mint régen

99-ben nagy várakozással mentem neki a filmnek. Az elején azt gondoltam, ez tényleg jó lesz... Aztán másfél órán keresztül csak az órát nézegettem. Olvastam, hogy lesz 4. rész. Gondoltam, adok még egy esélyt neki, hátha már más szemmel nézem, vagy máshogy gondolkozom. Hát megint úgy jártam, mint elsőre.

Sokan mondják, hogy látványos. Szerintem inkább nevetséges. Olyan filmek után, mint a Jurassic Park, Terminátor 2, vagy a Titanic, szerintem sokkal jobban megoldhatták volna a verekedős részeket. Mert ugye a technika megvolt hozzá. Szinte látni lehetett, hogy kötélen húzgálják a színészeket verekedés közben.

Csak, mint régen

A mondanivaló sem volt újdonság. Gépek emberek ellen. Szerintem a Terminátor jobban sikerült. Máshogy van bemutatva, de a lényeg ugyanaz. Talán a párbeszédekben volt mondanivaló, de nem Laurence Fishburne-t kellett volna választani a szerepre. Olyan, mintha egy könyvből olvasná fel az esti mesét a gyerekének. És nem ő az egyetlen színész, aki rossz választás volt.

Hugo Weaving nem játszhat olyan ügynököt, aki verekszik, egyszerűen nem passzol hozzá ez a szerep. Ő talán elsüti a pisztolyát egy filmben egyszer, okoskodik... Amúgy is inkább ügyésznek való színész. Keanu Reeves ebben a szerepében a leggyengébb. Sehol nincs a Féktelenül főszerepéhez, vagy az Ördög ügyvédjéhez képest. A John Wickhez nem is szabad hasonlítani.

Csak azért nem 1 csillag a film, mert 1-2 értelmes mondat azért van benne. Mondjuk a már említett: Az ember nem emlős, hanem inkább olyan, mint a vírus. Mindent egybevetve a film nem jó, mai szemmel már végképp nem, de idézeteket lehetne belőle szemezgetni.

92 Mátrix  (1999)

akció | sci-fi

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»

0