2021.11.15 16:56 Lubi Olvasottság: 618x
4

Van karácsony Kevin nélkül!

A Disney+ streamingszolgáltató egy igazi karácsonyi klasszikus újrázásával készül az ünnepekre. Bár az új főszereplő, Max felkészültsége még Kevinét is túlszárnyalja, a teljes film viszont minden szempontból alulmarad az eredeti történettel szemben.

A 2021-es változatban ugyanakkor már nem is a betörőknek, hanem egy kétségbeesett, szerető házaspárnak kell rettegnie az ügyeletes rosszcsont kisfiú kegyetlenségeitől. A film kreatív újítása elődeihez képest, hogy az egyedül otthonhagyott gyerek helyett az őt ostromló felnőtteket állítja a középpontba. Így a motivációval és kerek háttértörténettel is felvértezett Pam és Jeff McKenzie érzelmi (és anyagi) válsága kerül előtérbe.

Van karácsony Kevin nélkül!

A Reszkessetek, betörők! - Otthon édes otthon a híresztelésekkel ellentétben nem remake, csupán Az ébredő erőhöz vagy a Másnaposok 2-höz hasonlóan, az eredeti film cselekményét nagyrészt megismétlő folytatás. A 90-es évekbeli klasszikus részek szelleme több kikacsintós utalásban él tovább. A Disney filmje pedig nem is akar több lenni rövid lábjegyzetnél a filmtörténet "Reszkessetek, betörők! - Otthon édes otthon" fejezetében.

A Hallmark saját gyártású tv-filmjeit idéző minőségben újratálalt történet azokat a rajongókat célozza, akik a Kevinnel töltött karácsony másnapján, ajándékbontás közben, ugyan csak fél füllel, de ismét átélnék a klasszikus film élményét.

A 2021-es Reszkessetek, betörők! - Otthon édes otthon tehát nem is tekinthető nyugodt szívvel önálló alkotásnak. Dan Mazert már kétszer is jelölték Oscar-díjra a Borat-mozifilmek társforgatókönyvírójaként. Legújabb művével mégis inkább korábbi rendezése, a Nagyfater elszabadul kisgyerekeknek előadott infantilis verzióját idézi meg.

akció | családi | dráma | vígjáték

Egy fiatal házaspár elhatározza, hogy mindenáron visszaszereznek egy értékes örökséget, arra azonban nem számítanak, hogy egy rendkívül problémás gyerekkel találják szemben... több»

4