2019.04.20 21:34 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Nem hibátlan, de nem is rondít bele a Sam Raimi féle Pókember trilógiába

Kövezzetek meg, de 2019-ben a sok Pókember feldolgozásból én még mindig a Sam Raimi rendezőtől kapott ,,eredeti" trilógiát tartom a legszórakoztatóbb adaptációnak! Ennek lehet, az az oka, hogy iskolás koromban ezek a darabok voltak a képregény-feldolgozások ékkövei (sehol nem voltak még a Bosszúállók).

Az első két Pókember sikere után Raimi nagy fába vágta a fejszéjét, és noha a látványos akciók minősége kifogástalan, a film legnagyobb hibája az, hogy túl sok főgonoszt sűrítettek bele. Ezzel még (talán) ki lennék békülve, de a három rosszfiú közül egy sincs kellőképpen bemutatva, mindből kb. egy kis ízelítőt kapunk a nagy fináléig. Pókember barátja, Harry karaktere szerintem itt teljesen felesleges volt. Ha ő nincs, talán Sandman és Venom is több teret kap, és egy összeszedettebb küzdelmet láthatunk.

Nem hibátlan, de nem is rondít bele a Sam Raimi féle Pókember trilógiába

Ha már megemlítettem... ami miatt a kritikusok a földbe döngölik a Pókember 3-at, az Venom! Csak szerintem volt Topher Grace jó Venom? Igaz, rövid, de kerek volt a sztori. A szimbióta Földre kerülésétől a felismeréséig végigkövethettük a Pókember sztori egy mellékszálaként, és mikor Eddie Brock lett a gazdatest, egy igazi genyó és látványos főellenséget ismerhettünk meg. Nem lehet összehasonlítani a Tom Hardy-féle önálló Venom-mozival, de abban is fellelhető legalább annyi negatívum, mint ebben.

A SpiderMan trilógia színvonala nem romlott a három film alatt, a rendező maradandó képergény-adaptációt alkotott, amit több mint 10 év után is előveszek alkalmanként. Nagyon sajnálom, hogy Sam Raimi neve alatt nem futott egy negyedik rész, így be kellett érni a Csodálatos Pókemberrel, amit bár ne erőltettek volna a trilógia után pár évvel...

akció | kaland | sci-fi

Pókembernek még sosem volt ilyen nehéz dolga. Két ellensége, Venom és Homokember összefog ellene, hogy együttes erővel szálljanak szembe a hőssel. Eközben Peter megismer egy... több»

0