2020.05.13 17:37 Artemisia Olvasottság: 157x
4

Minőségi előrelépés

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Jóval összeszedettebb, dinamikusabban összerakott akciófilm, mint az első rész volt. A sztori is rendezettebb, a cselekmény tempója is gyorsabb, nem csak fél óra után indul a releváns cselekmény, és nincsenek 10 perces unalom zónák sem a jelenetek között, mint a 2001-es elődben. Az akciójelenetek mennyiségükben és minőségükben is feljavultak, a cápás tengeri menekülést leszámítva egészen életszagúak lettek, mozgalmasabb, színesebb az egész film. A helyszínek is sokkal szebbek és változatosabbak, Görögországtól Kínán át egészen a Kilimandzsáróig kalauzolnak; tengeren, földön, levegőben, dzsungelben, nagyvárosban, szavannán egyaránt megfordulnak a szereplők, és peregnek az események.

Minőségi előrelépés

És amiért a leginkább tetszik ez rész: jelentősen humanizálta Lara karakterét. Ezúttal nemcsak egy távoli, legyőzhetetlen game karakterként látjuk, hanem sokkal közelebb hozták a nézőhöz azzal, hogy most nehézségekkel is küszködik a megbízatása során. Pl. már az első jelentben kudarcot vall a gömb felkutatásakor, és éppen hogy csak megússza ép bőrrel, később foglyul ejtik, a gömb kicsúszik a kezei közül, csak egy nyomkövetőt tud rá tenni. Sőt, nemcsak azáltal mutatják az emberibb arcát, hogy fizikailag sebezhetőbb, hanem egy újabb oldaláról, szerelmes nőként is ábrázolják Terry karakterének bevonásával. És egyszer ugyan túl jár Terry eszén, vagyis hozza a jól ismert mindentudó Lara Croft imázsát, de másodszor, a szelence barlangjában már megbízik Terryben, így annál meghatóbb, mikor kiderül, hogy csak meg akarja kaparintani a szelencét, Lara pedig meghozza a helyes döntést.

akció | fantasy | kaland

Lara Croftra, a csinos régész lányra új kihívások várnak. Ez alkalommal Pandora-szelencéjét kellene megtalálnia, lehetőleg azelőtt, hogy az őrült tudós, Jonathan Reiss... több»

4