Közösség

Vélemény:

 

87 A gesztenyeember

(2021)

Az elég jó anya...

 
Della Street   2022.11.03 21:47
1

...vajon milyen? Erre vérszegényke megfogalmazást kapunk ugyan a végső részben, de érződik a „kapálódzás” mindkét fél részéről (nagyon spoilert mégsem akarok). Úgy tűnik nekem, hogy kifulladt az orvosnők hivatás-család, illetve magánélet mindenáron való ütköztetéséből fakadó ötletelés, most marad simán az ANYA, aki dolgozik, és azért kevés, vagy nem dolgozik, de kevés megvédeni; vagy gondoskodni. Nem rossz a gondolatsor, lehet rajta gondolkozni, meg minden. Bár az antihős képes itt nekünk az anyai ösztönt emlegetni, az meg annyira antifeminista dolog, hogy még. (továbbiakért lsd. Elisabeth Badinter: A szerető anya c. művét).
Végig azt lestem, hogy itt ugyan nem lesznek ikeás termékek, max jyskösek, de nem! A vége felé láttam egy VARDAGEN poharat! Hahá!
Minor spoiler
Aranyos, mikor ez elején a kislány azt panaszolja, hogy Hasszánnak sokkal menőbb a családfája, mert azon sokan vannak. Neki meg csak anya van, meg a nagypapó, és ő sem igazi nagypapó. Erre az anya főszereplő azzal vigasztalja, hogy ott van még nekik a papagáj is, meg a nyuszi. Btw a kislány az anyja aktuális/potenciális udvarlóit is szívesen odarajzolná, azt mondja.
Másik „cukiság”, mikor a végső részben a főszereplők búcsúzkodnak az állomáson, és a csaj azt mondja, hogy „mész Budapestre”, mire a csávó: „Bukarestbe, de mindegy”.
Jah.
Tényleg.
Én bezzeg még azt is tudom, hogy hol van Roskilde, bibibi.