2023.11.03 23:38 Ahoj poplacsek Olvasottság: 183x
0

8/10, de a kivitelezés 10/10

Klasszikus zsarutörténet, krimi, semmi manapság oly divatos idővonalon ugrálás és többszálú cselekmény. De annyira jó nézni, mert az első nagyfilmes rendező, aki korábban klipeket csinált, meg a rövidfilmes előéletű operatőr olyan képeket rakott elénk, olyan beállításokat, szuperközelieket, olyan kameramozgással, ami nyilván a klipes vizuális nyelvből ered. És ez bizony nagyon jól áll a filmnek.

A történet maga a film közepén elkezd összeállni, felsejlik a kép, kezdhetünk gyanakodni. És végül úgy is lesz. Ez számomra hiba, mégiscsak egy krimiről van szó, illene jobban meglepődni a megfejtésen a végére.

8/10, de a kivitelezés 10/10

Off, de Alicia Silverstone-t nem láttam már szerintem azóta, hogy az Aerosmith klipjeiben játszotta a tinédzserfoglalkozású szereplőt. Még mindig nem rettenet sok éves, összesen 46, de sajnos annyit felkapott a jó amerikai koszt jóvoltából, hogy egy húszast még nyugodtan hozzáhazudhat. Másik off: megfigyeltétek, hogy az amerikai krimikben mindig olyan összegek körül megy a bűnözés, amik magyar mértékkel is röhejesek? Itt is nagyjából egy fél CSOK, vagy egy Bp 8. kerületi felújítandó garzon árának a nagyságrendje volt a tét. Hogy miért van ez, én nem tudom, de mindig rém komolytalan, amikor kispolgári életvitellel pár hónap alatt elverhető, vagy átlagos amerikai melós által kb. 1 év alatt megkereshető pénzekért követnek el brutális gyilkosságokat többek között. Na de mindegy, a film különben jó volt, megnézésre ajánlható. Különösen azoknak, akik érzékenyek a képi megvalósítás minőségére.

72 Hidegvér  (2023)

dráma | krimi | thriller

Nichols, a kemény New England-i nyomozó rendíthetetlenül dolgozik egy olyan ügyön, amelyben semmi sem az, aminek látszik, és amely elkezdi lerombolni saját életének illúzióit. több»

0