2024.01.17 19:44 Emmersson Olvasottság: <100x
0

Végállomás, induló járat

Nem is tudnék erről a jó filmről, ha a Netflix nem jelez, hogy utolsó esély, aztán töröljük. Hajrá, mi bajom lehet, legfeljebb leállítom. De mennyire, hogy nem állítottam le! Finom kis monodráma. Elutaztunk Szürreáliába, ahol az épp kimondott szó a falon köszön vissza, ahol a vasútállomás hangosbeszélője leteremt, ha trágár vagy.

A sztoriba zutty, bele a közepébe érkezünk, azt sem tudjuk, kicsoda az emberünk és hol van, pláne, miért. Aztán dől ránk az információ telefonbeszélgetések formájában. (Az a csengőhang a sírba tesz!) Szép lassan összeáll, hogy egy nyomorult lúzert nézünk, aki úszik az adósságban, hazudozik összevissza, és eközben nem sül le a képéről a bőr. Egyrészt a volt osztálytársnőjével él együtt, akinek az igényeit csak egy másik exosztálytárs uzsorájából képes finanszírozni.

Végállomás, induló járat

Közben képbe kerül az osztálytalálkozó, ami miatt a harmadik sulitárs zaklatja. Ha ez még nem elég, főhősünk egy feltörekvő zenekart is menedzsel, tengeren túli turnét szervezett számukra, de persze itt is gondok vannak. Pénz, pénz, pénz... közben érezzük, hogy dől a fal, szakad a plafon és fogy a levegő. És az idő. Mert az uzsorásnál lepergett a homok a Casión. Los Angelesben a rockbandát rendőrökkel fenyegetik, mert a szponzor nem fizet. Ráadásul még az anyját sem éri el emberünk, pedig rég látta, és épp hozzá tart. De nincsen vonat. A hangosbeszélő kioktató válaszokat ad. De ez nem is furcsa ahhoz képest, hogy az utassal párbeszédet folytat. A muszáj magány érdekes dolgokra készteti az embert, pláne, ha egy pléh-vasutas rébusz-tanácsokat ad. Emberünk önvizsgálatot tart, számot vet életével, és elhatározza, hogy nem hazudik tovább sem magának, sem másoknak. Ekkor fut be a vonat az állomásra, ahová változó késéssel érkezik a szerelvény. A történet kerete emlékeztetett a Puszta formalitás című remek filmre, ami 1994-ben készült Roman Polanski és Gérard Depardieu főszereplésével. Mindkét filmet ajánlom!

45 A Kilépő  (2021)

dráma | thriller

Egy férfi egy üres vasútállomáson ragad, miután az autójából kifogy a benzin. Majd egy telefonhívás következtében pénzt kell szereznie, különben szörnyű dolgok történhetnek. több»

Rendező: Százados Miklós
Szereplők: Nagy Norbert
0