2024.02.20 11:13 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

Amikor a férfi igazán szeret

Bár kívülről egy szerető család életébe csöppenünk bele, de belülről emészti a métely. Egyik percben a tengerben lubickolunk félmeztelenül, a másikban férfiak beöltözve keresnek radioaktív hulladékot. Elég élesek a vágások. A nagy kérdés: sosem értettem, hogy a férfiak miért futnak olyan nők után, akik más férfiakkal is flörtölnek, vagy talán még messzebbre is elmennek.

Miért nem jó az olyan asszony, aki megteremti az otthon melegét, főz, mos és mondjuk, egy kardigánt kötöget esténként? A férfiaknak kell a kihívás, az izgalom, a vadászat. Ami azt illeti, nekem is, pedig nő vagyok. És itt merül fel bennem a nagy kérdés: ha a férfiak az ilyen nőket szeretik, akik más férfiakkal is flörtölnek, közben olyan jelzőkkel illetik az asszonyaikat, ami nem igaz, de mégis ez kell nekik? Ez egy ellentmondás, de mégis így van. Akkor a férfiak tették ezt velünk? Kell a kihívás, az, hogy féltékenyek legyenek minden egyes percben? A férj, akit nap mint nap megaláz a felesége, mert forr a vére, szó nélkül tűri? Ez kell a férfiaknak? Úgy érzem, most megkapták! Állandóan azon töprengeni, hogy az asszony éppen kivel kavar? És a férj mégis azt mondja, hogy az összes rossz tulajdonságával együtt szereti a feleségét.

Amikor a férfi igazán szeret

Hol mond ma ilyet egy férfi? Ez már csak a filmekben hangzik el. Már csomagol is a férj, és rászáll egy másik bibére! A „Blue Sky” a politika, az érzelmek és a nosztalgia szelíd keveréke. Amikor túl sok fájdalmat élünk át a párunk miatt, az egyiknek semmit sem jelentettek, a másiknak túl sokat és fájdalmat. Amikor már annyira elfáradunk a folytonos féltékenységtől, és egy idő után úgy érzi az ember, hogy végleg kiégett. De valahogy, amikor a nő is szeret, mindent megtesz a szeretett férfiért. Nos, ezt el kell elérni! Izgalmas a film, persze ne egy horrorfilmhez hasonlítsuk. Egy nehéz nap után talán kikapcsolódást nyújt. Zavaros és túlságosan buja a történet. Jessica Lange és Tommy Lee Jones színészi alakításában nem fogunk csalatkozni. Persze nem ez a legizgalmasabb film, amit valaha láttam, de érdemes megnézni, ha másért nem, a párkapcsolat miatt. A forgatókönyv és a rendezés is nagyon jó, szerintem.

67 Kék ég  (1994)

dráma | romantikus

A Kék ég története a korai '60-as évekre tehető. Hank Marshall a hadsereg tudósaként keményen dolgozik, többek között nukleáris atomkísérleteket folytat. Miközben minden... több»

1