2022.12.29 19:28 Tonyka Olvasottság: 606x
0

Elmejáték

Szégyen, vagy sem, az évad végeztével kicsit utána olvastam pár magyarázatfélének. Hál' isten nem vagyok teljesen szellemi fogyatékos, kb. a 80%-át helyesen fogtam fel. Volt azért pár homályos részlet.

Természetesen a lényeg továbbra is homályba burkolódzik, remélhetőleg a második évadban megkapjuk a válaszokat. Jelen évadban kénytelenek vagyunk beérni a morzsákkal, amik majd egy nagyobb, monumentális dologhoz vezetnek minket (remélhetőleg). Azt kell mondjam, a hangulat egész végig csillagos ötös. Sötét, baljós, rejtélyes, nyomasztó, a gyéren bevilágított szűk helységekben, folyósokon.

Elmejáték

Néha villantanak pár félelmetes apróságot, mint pl. a sötét széntároló neszezése. A kiemelt utasok egytől-egyig érdekesek. Tekintsünk el a megszokott, kötelező LMBTQ vonaltól. A nehezen emészthető jeleneteket leszámítva még az ő karaktereik is érdekesek. Szinte mindenki háttértörténete érdekes. Ahogyan az egymás közti összefüggések, és dinamika is. Végig érezzük, hogy egy nagy rejtély mozgatja mindenki sorsát. Lassan forgatják fel a lapokat, de mesterien játszanak a nézővel. Ahogy felfordul az a bizonyos lap, és kapunk egy aprócska választ vagy sejtést, úgy hoz magával újabb kérdéseket. Aztán ismét homályban találjuk magunkat, majdnem 0 tudással. Nagyon bejött ez a fajta jojózás. Pont elég ahhoz, hogy indítsuk a következő és a következő részt. Majd most megkapjuk a választ, és kijutunk a homályból, aztán mégsem. Zseniálisak lettek az utolsó kockák, várom a folytatást. A megvalósításra, hangra egy szavunk sem lehet. Az áldásos sötétségnek köszönhetően a CGI remek. A real helyszínekkel szintén nincs probléma. Tetszettek az apró részletek, amik állandó kombinálásra, kérdésekre sarkalnak minket, mint pl. a jellegzetes ábra fülbevalóként szerepeltetése. Talán néha túl bonyolult, és elveszítjük a fonalat, de összességében remek sorozat. Felkelti az érdeklődést, erős gondolkodásra sarkal, miközben leköt minket.

72 1899  (2022)

dráma | horror | történelmi

Európai bevándorlók egy csoportja gőzhajón hagyja el Londont, hogy New Yorkban kezdjen új életet. Amikor a nyílt tengeren sodródva egy másik hajóval találkoznak, az útjuk... több»

0