2023.10.08 19:47 Crystaldeer Olvasottság: <100x
0

Altató helyett tudom ajánlani

Nem igazán tudtam hova tenni a film címét, mert számomra nem erről szólt a film, hogy senki se szeretné Jeanne-t.

Kezdetben még egész jól alakul a film, de aztán egy idő után ez a köztes belső hang-narráció a hozzá készült szörnyű animációval egyszerűen idegesítő és elviselhetetlen lett. Valamiért úgy tűnt nekem, hogy erősebb hangzást is kapott, mint például a tv-ben a reklámok, de tényleg – és ezért még a hangerőt is le kellett vennem közben. Azon gondolkodtam, ha ezt moziban néztem volna, tuti kijövök. Viszont a filmközbeni bealvástól igazából körülbelül ez a narráció mentett meg, mert néha úgy kiabált, hogy rögtön kipattant megint a szemem. Ellenben annyira elálmosodtam a végére, hogy aztán tényleg aludtam egyet utána. Szóval esetleg altató helyett tudom ajánlani.

Rettentően unalmas a story, és a szereplők se túl szimpik. A történet semmitmondó, bár az alap elképzelés jó volt, de valahol nagyon elcsúszott az egész. Nem láttam értelmét ennek így, hogy a nő odautazik Lisszabonba, és akkor a végére összejön a régi középsulis osztálytársával, akiről semmit se tud, és igazából nem is tetszett neki kezdettől fogva, miközben a régi szerelméről kiderül, hogy gyereke és felesége lett, de azért még vele is összefekszik – vagy ez ilyen tipikus francia fricska lenne? Ha nincs ló, jó a szamár is? Haha, elnézést a szóhasználatért, de valahogy ez jutott eszembe. Szóval ez így oltári nagy hülyeség. Ráadásul azt se értettem, hogy a lezárásban, amikor végül is megtörténik a „romantikus” összejövés, mi a francnak sétálgatnak a kikötőben a konténerek között? Kicsit azt sugallta, hogy a csávónak ott van lakása valamelyik konténerben, ezt teljesen eltudtam volna képzelni a svindli élete alapján. De mivel nem volt erre utalás, ez már csak fikció. De visszatérve Jeanne-re. Ki nem szereti őt? Miért nem szeretik őt? A bátyja éppenséggel pont hogy mindenben támogatja őt, még anyagilag is, teljesen korlátlanul – odaadja neki a hitelkártyáját, hogy használja nyugodtan. Ráadásul a báty karaktere is túlságosan barátságos volt. Szó szerint minden jelenetben vigyorgott, mint egy tejbetök. Ez kicsit túl volt tolva, bár, ha figyelembe vesszük, hogy füvezik…

Erősen látszott, hogy egy francia nő rendezte, de akkor hol maradt belőle az igazi francia romantika? Azért drámai se volt annyira a történet, akkor lett volna talán az, ha komplett bemutatják a családtagok kapcsolatát, benne az öngyilkosságot is. Egy teljesen átlagos film lehetett volna, ha tényleg nem rakják bele ezt a belső hangot. Lehet, hogy ez a franciáknak ez vicces volt, számomra csak közhelyes. Emiatt nyomok rá végül 2 csillagot. Illetve itt szeretném jelezni, hogy a filminfó is pontatlan.

dráma | romantikus | vígjáték

Jeanne Lisszabonba utazik azzal, hogy anyja lakását eladásra kínálva végre leörleszti az adósságait. A repülőtéren összefut Jeannéval, egy szeszélyes és kissé tolakodó... több»

0