2023.11.28 21:59 Tonyka Olvasottság: 404x
2

Keserű csalódás

Kiemelten szurkolok minden sci-finek. Már előre nagyon hálás voltam a készítőknek. Merész vállalkozás moziba küldeni egy nem képregényes fantasztikus filmet. Éreztem némi negatív rezgést a bemutatót látva, de aztán a pr-gépezet engem is megvett.

Kis költségvetésű látványfilmnek csak szorítani lehet. Azt előre bocsátom, nem a látvány a gyenge láncszem. Mielőtt nekifutnék, az egyik kedvencem, a Distric 9, kis költségvetés, jobbára ismeretlen színészek, szokatlan történet, és helyszín. Mai napig meg tudom nézni, évente általában le is porolom.

Keserű csalódás

Fejben kicsit párhuzamot vontam, kár volt. Két fő baj van, a történet és a szereplőválogatás. A történet néhány helyen összelopkodottnak tűnik. Rögtön beugrott az Én, a robot alapsztorija, kicsit tekertek rajta, de nem túl sokat. Egyáltalán nem tudtam ráérezni, nem tudott behúzni a cselekmény. Inkább értetlenül néztem, és vakargattam a fejem. Kiszámítható minden fontos cselekmény, nem tartogatnak meglepetéseket számunkra. Nem értettem az egész koncepciót, emberarcú robotok, akik emberként kapcsolatokban élnek. Igaz, drótok mennek nyaktól lefelé, de vidáman isszák a teát. Vallásokat gyakorolnak, öltözködnek stb. Kicsit füllentettem, nyilván azt akarták bemutatni, hogy ugyanolyan érző lények, mint az ember. Hétköznapi életet, érzelmeket élnek meg, harcolnak a céljaikért, gyászolnak és stb. Nem győzi ezt állandóan a képünkbe tolni a kamera. Mégis súlytalan az egész, ezen a negatív oldal sem tud segíteni. Nem szorítottam senkiért, és nem is gyűlöltem senkit. Közben persze a készítők állandóan próbálnak valami szívfacsaró nagy jelenettel meghatni minket. Úgy van beállítva az egész, mintha valami nagy világmegváltó művet látnánk, súlyos üzenetekkel fűszerezve. Egyszerűen hiányzik a lélek, nincs mihez, kihez kötődni. Denzel mester fiába sajnos nem sok szorult az apja tehetségéből. Kifejezetten rosszul játszik. Ez eléggé irritált. Végigbukdácsolja a lelki nyomorával az egész játékidőt, de teljesen érdektelen a néző számára. Elég sok a logikátlanság, a nagy ördög csak úgy pusztít kénye-kedvére mindenhol. Maréknyi csapata jön-megy mindenfelé, amerre kedve tartja. Az alapkonfliktust okozó robbanás magyarázata ki tudja miért, a szenvedők titka. Gondolom, nem voltak csatornák a másik fél tudomására hozni, de legalább a közvéleményére. Ahogyan fura, a megváltó utánozhatatlansága is. Nagyon sajnálom, mert remek szórakozásra készültem, számítottam.

61 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

2