2023.09.12 11:24 kabel Olvasottság: <100x
0

Sci-fi börleszk

A Landscape with Invisible Hand egyszerre egy távoli és közeli valóságot mutat be. Egy gyengéden diktatórikus földönkívüli faj átvette az uralmat a Föld felett, megoldották az oktatást és élelmezést, azonban a társadalmak többnyire összeomlottak, rengeteg munkára nincs többé szükség, és sokan nem tudják, mit dolgozzanak, vagy mit kezdjenek az életükkel.

Főszereplőink középiskolások, akik megpróbálják saját útjukat keresni ebben a hihetetlen gyorsan változó világban. A földönkívüliek más értékrendszerrel bírnak, nem értik az emberi érzelmeket, de érdeklődnek iránta, nem értik a művészetet, de látják a hatását, nem értik, az emberek miért szenvednek, de értik, hogy lehet ezt kihasználni. A film kicsit humorosan, kicsit melankolikusan mutatja be, hogy próbálnak különböző típusú emberek adaptálódni az új világhoz. Ezek a film úgymond üde színfoltjai, mivel a jövőkép kimondottan depresszív.

Sci-fi börleszk

Ugyanakkor jó talaj egy kis társadalomkritikának, a földönkívüliek nem számítanak, jelenlétük egyszerűen szimbolizálhatja a polarizált gazdasági helyzetű embereket, vagy a társadalom összeomlását. A jövő nemzedéke saját személyiségét árulja és formálja, hogy pénzt keressen egy olyan világhoz, ahol a pénz értéke is kezd felszívódni. Emberek egymás ellen fordulnak, és az emberségük elvesztésének határára súrlódnak. A sok komorság ellenére a sztorink rámutat, hogy ez a pénz azonban nem tesz boldoggá, és szükség van valami másra, valami motivációra, mely előrevisz minket. A karaktereink ezt több oldalról közelítik meg, legyen az státusz, munka vagy művészet. Örülök, hogy a film egy bizonyos üzenettel zárult, és nem csak feldobta a labdát, várva, hogy a nézők majd kitalálják hova esik.

A gyerekszínészek ügyesek, és a sztori szépen halad előre, csupán egy-két helyen lassul csak be, de sosem annyira durván, hogy unalmassá vagy érdektelenné válna. A világ furcsasága viszi előre a narratívát, de a karakterek tevékenysége tesz gondolatot a filmbe.

dráma | kaland | sci-fi

Amikor a Földet egy idegen faj szállja meg, amely a gazdaságot irányítja, két tinédzser kiterveli, hogyan mentsék meg a családjukat. több»

0