2023.10.20 22:10 Jocpappa Olvasottság: 188x
2

10/2

Fú, most aztán jól megkapják ezek a karikatúraszerűen gonosz orvosok, ami nekik jár! Jön az aberrált, beteg elméjű, sátáni lelkű pszichopata tömeggyilkos Jigsaw, a morális bölcseletek kinyilatkoztatója, és igazságot tesz.

Körülbelül ez a film erkölcsi (vagy bármilyen más) üzenete.

10/2

Nagyon szívesen felteszem a következő kérdéseket a készítőknek és mindenkinek, aki méltatja ezt a moslékot:

(Mert nem elég kimerítő a válasz, hogy „ez csak egy hentelős horrorfilm, Jocó, vonatkoztass már el tőle!”)

– HOGYAN volt ideje, pénze, energiája, szellemi kapacitása egy végstádiumos agydaganattól szenvedő vénembernek ilyen csapdákat összeállítani, ráadásul rekordidő alatt?

– HOGYAN tudtak ilyen ninjásan erejük teljében lévő embereket összefogdosni játszi könnyedséggel?

– HOL talál ilyen kietlen, eldugott helyeket Mexikóban ez a vén f*s úgy, hogy először jár ott?

– MIBŐL finanszírozza mindezt? Nem csak ebben a részben, az összes részben. Ez talán a legszembetűnőbb. (Bár tipik magyar kérdés, lol.)

– HONNAN szerez több TONNA nyersanyagot, felszerelést, elektronikus eszközöket, speciális felszerelést, faragott azték fémmaszkot stb. stb., mindehhez úgy, hogy soha senkinek nem tűnik fel? Melyik vaskohó szállítja neki a havi 10 tonna fémet észrevétlenül?

– MENNYI mesterképzés, IQ hányados, szerteágazó hozzáértés kell ahhoz, hogy ilyen összetett, speciális építményeket megtervezzen és megépítsen valaki egyedül, órák, napok alatt?

Annyira bődületes, fájdalmas, ordító nagy f*szság az egész film, hogy sajnálom, hogy ezt mondom, de ebben az esetben nem ízlés kérdése, hogy tetszik-e valakinek, hanem ostobaságé.

Igen, értem, a gore. Az a Fűrész-filmek alapja, minden más körülötte csak maszlag, amit el kell fogadni, hogy működhessen a kínzás élvezete. El kell ismernem, hogy valóban nagyon brutális lett, helyénvaló az X besorolás. Ezért adok rá két pontot egy helyett.

De a gore és a jópofa csapdák mellé nyugodtan lehetne egy fokkal rendezettebb sztorit írni, és akkor nem ordítana róla, mekkora sz*r.

Ott van kapásból a szintén bugyuta Végső állomás-sorozat, ahol mindez ugyanúgy megvan, mégis sokkal élvezhetőbb.

Eddig a Hellraiser-szériát tartottam a leggányabb horrorsorozatnak, de most rájöttem, hogy mindvégig a Fűrész volt az. A parádés első, majd a szintén egész jó második rész után jó sok részén keresztül feltűnően nagy ostobaság, de ez a rész és az előző, Spirál c. epizód már égbekiáltóan, Fast & Furious-filmeket bőven maguk fölé emelően, nevetségesen sz*r.

És az emberek nagy visszatérésről, meg Tobin Bell „játékáról” magyaráznak ????????????

Emberünk befeküdt egy szoba közepére az első részben, aztán véletlenül készült belőle 10 rész, neki meg nem volt jobb dolga. Ez valóban a színészet csúcsa, a művészet magasiskolája! Ugyanazt a kretén szerepet hozni, végig faarccal, nagy bölcseleteket pufogtatva.

Kajak rosszul érzem magam, hogy ennyit írtam erről a szemétről, de ki kellett adnom magamból a feszültséget.

69 Fűrész X.  (2023)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

2