Közösség

Vélemény:

 

73 Jodie, a kiválasztott

(2023)

Természetfeletti aspektusok

 
szemtelen   2023.08.20 14:09
0

A sorozat időnként természetfeletti hangulatot kelt, máskor pedig a spiritualitás és a vallás irányába merül. De a legtöbb esetben egy felnőttkorú drámának tűnik, bár a nagykorú személy Jézus Krisztus második eljövetele lehet. Egy 12 éves Jodie nevű fiúra összpontosít, aki a pubertás küszöbén ráébred, hogy Krisztushoz hasonló ereje van.
A csodák epizódról epizódra fokozódnak, ez a fejlődés pedig abban rejlik, hogy Jodie megpróbálja kitalálni, hogy ki is az ember, hogy feltárja az igazságot személyazonosságáról, a rendkívüli adottságairól és az apaságának rejtélyéről. A felderítés közben Jodie átalakul. Enged a csábításnak, hogy erejét személyes haszonszerzésre használja, elidegenítve anyját és barátait.
Az évad a végéhez közeledve konkrét válaszokat és mélyreható rejtélyeket tár fel. Egy forgószél közepette a tény továbbra is biztos: Jodie expedíciója még csak a kezdeti szakaszában jár.
Reméljük, hogy a sorozat és az út, ahol Jodie megpróbálja kitalálni az életét és történelmét folytatódik, miközben majd rájön, milyen hatalma van valójában. Így az általa elkövetett csodáknak nem kell tovább vinniük a történetet. Eddig ez a helyzet, és ez így van jól nekünk.