2024.02.16 11:11 kabel Olvasottság: <100x
0

Az Az elnök különgépe: Halálos játszma nyilvánvalóan a White House Down nevű filmre próbál hajazni, és ez valamennyire sikerül is, csak sem a stílusa, sem a poénjai, sem az akciójelenetei nincsenek azon a szinten, mint Roland Emmerich mozijának.

Ez a film sajnos tele van kettősséggel, egyfelől, más hasonló jellegű C filmekkel ellentétben meglepően jól néz ki, a díszletek nem green screen hatást keltenek, és a látványvilág is hihető. Másfelől hihetetlen ostoba és bugyuta, a színészi játék pedig nevetséges. Akad benne pár remek harci koreográfia és látványos VFX, ami bár nem John Wick kategória, de mégis szépen kivitelezett, ugyanakkor a történet olyan, mintha aznap reggel írták volna, és alapvető dolgok nincsenek elmagyarázva.

A sztori szerint az elnöki gépet átveszik valami random keleti ország terroristái. Itt már rengeteg kérdés megválaszolatlanul marad, egyrészt olyan, mintha csak hat testőr védené a világ talán legfontosabb vezetőjét, másrészt, még csak enyhén sincs megindokolva, hogy tudott ennyi terrorista beférkőzni a testőrök és újságírók közé, vagy hogy tudtak fegyvert vinni a világ valószínűleg legbiztonságosabb repülőjére. Bocs, de ha az amerikai elnök elrablásáról szól a filmed, legalább próbáld meg elmagyarázni, pár random sehonnai terrorista hogy tudott ilyet pár nap alatt (!!!) megszervezni. De nem kell ezen sokat rugózni, a film kb. harmadánál szerintem túl drága lett a repülős helyszín, sz'al szereplőink elhagyják, és bennem felmerült a kérdés, miért ez a címe a filmnek egyáltalán, ha a nagy része egy random gyárépületben játszódik.

A film lényege, hogy egy kb. 60 kilós, kisminkelt nőci úgy veri le az elnökre támadó nagydarab ellenséget, mintha azok origamiból lettek volna hajtva. Egy percig sem tudom elhinni, hogy ez a nádszál karú leány az elnököt védő elit alakulat tagja. Így aztán nem is túl meglepő, hogy a harci jelenetek nagy részében egy kaszkadőr akrobatikázik, amivel nagyon nincs is probléma, mert végül is ezek a fénypontjai a filmnek.

A történet kb. chatGPT szinten mozog, valószínűleg az első öt percben kitalálod, és sajnos nem is „annyira rossz, hogy már jó” kategóriát képvisel. A rendezői korábban jó pár nagyobb filmen is dolgozott (Watchmen, Elysium meg Riddick), azonban ezeken szinte mindig csak kaszkadőrmunka területen, és úgy érzem, egy jól kitalált filmet már nem tudott összehozni. Valószínűleg egy kisebb, jobban a harcokra fókuszáló filmet kellett volna csinálni, mondjuk, mint a Raid 2.

akció | thriller

SkyShowtime (2024.06.01.)

Az újonc ügynök az eltérített Air Force One fedélzetén könyörtelenül harcol az energiaüzletet és az elnököt fenyegető terroristák ellen. több»

0