2017.02.06 13:26 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
2

2012 nagy meglepetése

Számomra a 2012-es év egyik nagy meglepetése volt ez a film. Merem ezt úgy állítani, hogy nem vagyok egy kimondottan a cappella kedvelő személy. Ebből kifolyólag, ha valaki azt mondta volna, hogy egy a cappella lánybandáról szóló filmen jót fogok szórakozni, akkor az illetőt kiröhögtem volna.

Nagyon nagy erénye a filmnek, hogy nem a dalokkal próbálja eladni magát (bár tény, hogy nagyon jól vannak átírva a dalok a cappella stílusban), hanem nagyon jó karakterekkel is rendelkezik. Anna Kendrick nagyszerű ebben a kissé különc, "alter" csaj szerepében (nem is értem, hogy tudott szerepet vállalni abban a Twilightnak nevezett valamiben) mellette pedig nagyon jó és vicces mellékszereplőket válogattak össze (Rebel Wilson valóban nagyon vicces, ahogy a saját alkatára reflektál, Skylar Astin pedig egy rendkívül szimpatikus figurát hozott, ráadásul még is vicces tudott lenni, egy kicsit). Sőt, már az is nagyon ironikus, hogy egy a cappella lánybandának nem kell feltétlenül tökéletes külsejű csajokból állnia, egy (talán picit szájbarágósan is) olyan üzenetre próbálva reflektálni, hogy itt tényleg csak a hang számít.

2012 nagy meglepetése

A sztori ugyan roppant egyszerű, és van egy-két gyermekbetegsége (pl. a kötelező happy end és a várható karakterfejlődések), de összességében egy nagyon szórakoztató film lett belőle, amelyet a finálé tesz teljessé. A dalok közül pedig egyáltalán nem véletlen, hogy a Cups önálló életre kelt az interneten, hiszen remekül alkották meg.

A tini vígjátékok az utóbbi időben ezer sebből véreztek, s nagyon jó találni egy ilyen üdítő kivételt, amely arra mutat rá, hogy ebből a zsánerből is lehet jó dolgokat kihozni.

romantikus | vígjáték | zenés

Beca a főiskolán úgy érzi, valahogy egyik klikkbe se tartozik bele. Végül kisebb nyomásra csatlakozik az iskola acapella csapatába, új ötleteire azonban nem bizonyul mindenki... több»

2