2023.05.14 23:08 Zsolt Szabó Olvasottság: 484x
1

Egy hosszú hétvége története

A Nyárutó című filmet egyértelműen a két főszereplő miatt ültem le megnézni, és bevált, ahogy Kate Winslet és Josh Brolin alakított a filmben, már megérte emiatt megnézni magát a filmet, és ahogy pluszban működött köztük a kémiai is, simán elhitette a nézőkkel, hogy akár lehetnének egy pár is, ha nem így alakul a két főszereplő története a múltban (amit a film nagyon szépen felvezet, és ezzel lesz a nézőnek teljes a kép), hisz az hat ki a jelenre rájuk nézve. A dráma sem elkerülhetetlen ezáltal, természetesen számomra az a katarzis elmaradt, amit a film végére vártam, de akkor se mondanám ezt az alkotást felejthetőnek és rossznak, mivel azért, tegyük a szívünkre a kezünket, ennél a filmnél van bőven rosszabb alkotás is, természetesen jobb is, ezért inkább közepesnek mondanám. A lassan csordogáló napok a filmben olyanok, mintha egy idillikus családot mutatnának be, pedig ennél sokkal mélyebb dolgok vannak a hátterében, mind a két szereplő mögött. Jason Reitman az apja nyomdokaiba lépve lett filmrendező, és jól összefogja a Winslet és Brolin közötti először hideg és ellenszenves, majd az ételek útján megenyhülő és egyre közelebb kerülő párt.

Hihetetlen, hogy Henryre (Gaitlin Griffith), Adele (Kate Winslet) fiára mekkora hatást gyakorol az életére ez a hosszú hétvége Frankkel (Josh Brolin), de ezt majd a film is szépen levezeti, és mind a három karakterre mekkora hatásokat gyakorol, így ez oda-vissza működik köztük. Pedig nem úgy indult a film, hogy ebből happy end lehetne, mondjuk igaz, a forgatókönyvbe rendesen sok helyen bele lehet kötni, azért ilyen a való életben elkerülhetetlen, vagyis nem tudom elképzelni, igaz, ismerjük a Stockholm-szindrómát és hatásait, amit ez a film is jól felvezet, és aztán levezet. Kate Winslet most is, mint mindig, ragyog a mozivásznon, nem hiába az egyik közkedvelt színésznő. Biztos a szereplők között felbukkanó Tobey Maguire filmbéli alakítására is kíváncsiak vagytok, és legyetek is! Aki látta a filmet, tudja, mire is gondolok.

Egy hosszú hétvége története

A film 111 perce, ez szerintem sok, ezt gyorsabban is le lehetett volna zárni, el van picit nyújtva a barackpite-sütéssel, ami természetesen a cselekmény fontos részét képezi. Úgyhogy mozizásra fel, és döntsétek el magatok, hogy a film milyen hatást gyakorol rátok! Amiért érdemes megnézni, az egyértelműen Kate Winslet és Josh Brolin alakítása. Az én értékelésem 6/10.

75 Nyárutó  (2013)

dráma | romantikus

Adele (Kate Winslet) férje halála után teljesen magába zárkózik, miközben 13 éves fia Henry (Gattlin Griffith) próbálja kitölteni az apja által hagyott űrt. Egy nap... több»

1