2015.08.18 09:17 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Befoltozza a megtépázott előzmény trilógiát

Dave Filoni és csapata a Clone Wars-sal sikeresen kijavította Lucas hibáit az előzmény trilógiában. Még 2003-ban csináltak egy összesen két órás Cartoon Network sorozatot, a Dexter laboratóriuma rajzolói. Az nekem látványvilágában nem jött be, a sztori szempontjából fontos volt, sok minden kiderült a háborúról, hogyan Anakin Jedi lovag és felvezetésre került a 3. rész is.

Ez az animációs sorozat annál jóval több lett. Szintén egy szokásos Cartoon sorozatnak indult, az első két évadban és a két órás kezdő filmben nem is nagyon tudták még mit akarnak és Lucas miatt az epizódokat sem időrendben adták le, ezzel is összezavarva a nézőt (azóta a Star Wars hivatalos oldalán már fent van a rendes kronológiai lista, én úgy néztem). Mindenesetre a 3. évadra már körvonalazódott, hogy a sorozat korántsem egy gyermekműsor, hanem komoly sw tartalmú, a rajongóknak elengedhetetlen eseményeket közlő, kőkemény háborús sorozat.

Befoltozza a megtépázott előzmény trilógiát

Szinte nem tudok olyan karaktert, vagy eseményt az új trilógiából amire ne szántak volna egy 20 perces részt. Egyszerűen nem tudtam betelni vele. Okosan, tudatosan felépített, látszik a fejlődés, nem csak az animációk és a vizuális látványok terén, de pl. a köztársasági vagy a szeparatista sereg technológiai fejlettsége is folyamatosan változik, fejlődik. Nem mellesleg bepillantást nyerünk a köztársaság, a klónhadsereg működésébe vagy a Jedi rend mindennapjaiba, a néző szeme előtt változik meg, züllik és amortizálódik le mind a Jedi rend, mind a köztársaság. Innentől kezdve jobban megértjük, miként tudott Palpatine győzedelmeskedni, Anakin lelkiállapota hogyan változott meg a háborúban. Apropó a főszereplők, Anakin és Obi-Wan megformálása, itt csak a szinkronszínészeken keresztül ugyan, de fantasztikus. Sokat változnak a karakterek, átformálja őket a háború. Nagyon jó ötlet volt bemutatni Anakin padawanját Ahsoka-t, aki ugyan nem szerepelt a filmekben (nagy kár) de itt a sorozatban méltó párja volt a főszereplőknek, nekem szimpatikus karakter és rajta keresztül megint sokat megtudtunk Anakinról is. Megismerjük a sötét oldalt is, Dooku tanítványát Ventresst, Darth Maul hátterét, Grieves tábornok sokkal brutálisabb mint a filmben és a háttérben persze végig kavar Palpatine is. Persze voltak üresjáratok, fölöslegesnek tűnő epizódok, de melyik sorozatban nincsenek? Néha kicsit sokat időztek el egyes karaktereknél, Lucas miatt Jar-Jar is külön részeket kellett kapjon, amit én nagyon utáltam. De mellette megismerhettünk név szerint klónokat, hogy ők is emberek, van személyiségük, öntudatuk, többek mint a buta, programozott droidok. Amire tényleg büszke lehet a sorozat, az a látvány. Ennyi űrcsatát összesen nem láttunk a 6 filmben, óriási csaták, kardpárbajok, minden amiért az SW-t szeretjük. Rengeteg bolygót, világot megismerhettünk a messzi galaxisból, külön meglepetések a rajongóknak.

Bátran kijelenthetem, hogy a készítők néha Lucast is túlszárnyalták, sikerült befoltozni a Mester által megtépázott előzmény trilógiát, tökéletesen felvezették a Sith-ek bosszúját. Én bátran ajánlom mindenkinek, rajongóknak kötelező, bár ők amúgy is ismerik szerintem. A Disney azóta ezt is átvette és folytatja a Rebels-el, nekem az is nagyon tetszik.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi

A galaxison végigsöpör a klónok háborúja. A Jedi lovagok a rend fenntartásáért és a béke helyreállításáért harcolnak. Mégis egyre több csillagrendszer esik a sötét erők... több»

0