2019.04.24 15:50 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Nem csalódtam még skandináv filmekben – mostanáig

Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy skandináv filmben tudok ekkorát csalódni. A film magyar címe, és a leírt tartalom izgalmasabban hat az emberre, mint maga a film.

A játekidő nincs másfél óra, mégis a lassú tempó unalmas, érdektelen időtöltést eredményez. A leírásban szó van drogkereskedőről, szerelmi háromszögről és erőszakról. Mivel dán filmet nézek, előttem volt az a skandináv stílus, amit ezek hallatán vártam, de semmi nem köszönt vissza belőle. A karakterekről semmit nem tudunk meg, se a bűnöző életről, de még a főhős párról sem. Tulajdonképpen azt se tudnám megfogalmazni, miről szólt a film. Vártam egy fordulatot, egy finálét, ami rendbe rakja (inkább feldobja) ezt a szűk másfél órát, de azt is hiába várjuk. A párbeszédekben nem tagadom, volt némi feszültség, de a jelenet(ek) végére ismételten csak a csalódottság jutott, hisz egyik sem vitt előrébb a sztoriba. A lány táncol a diszkóban; a film 3-4 perces jelenetet szán arra, hogy megközelítve a kéjelgő ábrázatát nézzük. Nem beszélhetünk itt akkora színészi alakításokról, hogy az ilyen időhúzásokba többet bele lássunk, mint ami.

Ha a vége okozott volna valami fordulatot, ami miatt érdemes volt ezt a lassú tempót végig erőltetni, akkor egy gyengébb drámai filmként tudnám emlegetni, így viszont tényleg egy unalomba fulladt, hiányossággal teli film. Minden bizonnyal nemzetisége miatt magasan volt a mérce, de ezt bárhonnan nézve se merném ajánlani művészfilmek kedvelőinek sem. Ha skandináv filmekre vágysz, ezt nyugodtan kihagyhatod.

dráma | krimi

A török Riviéra egyik kikötővárosa, Bodrum gyönyörű díszletei előtt játszódik ez a modern gengsztermese, szerelmi háromszöggel, luxussal, erőszakkal és drogokkal... több»

0