2019.10.01 19:37 JcWh Olvasottság: <100x
0

Az ismeretlenség homályába veszett apró kis gyöngyszem ez a századfordulót megidéző romantikus vígjáték, amiben a rettenetesen fiatal William Holden és a korábban Oscar-jelölést is szerzett egykori gyereksztár, Bonita Granville kápráztat el bennünket.

A történet lényegében nem tartalmaz semmiféle megdöbbentő dolgot. Egy főiskolai kampuszon két fiatal szerelmének kibontakozását követhetjük nyomon, ami során sok véletlen és vicces helyzet adódik. A film egyik legnagyobb erénye, hogy 80 év alatt egy percet sem öregedett semmilyen szempontból sem.

Igazi erősségét a két említett főszereplő jelenti, de közülük is kiemelkedik William Holden. A mindössze 21 éves színésznek ez volt a harmadik és egyben első olyan filmje, ahol a neve a cím felett jelent meg. Ilyen kevés tapasztalattal a háta mögött is képes volt egyedül uralni a filmet, amiben sziporkázó teljesítményt nyújtott a javíthatatlan csínytevő és ifjú hódító szerepében.

A film sikere egyszerre hordozott magában pozitívumot és negatívumot is Holden karrierje szempontjából. A színész neve egyre ismertebb lett a filmiparban, ugyanakkor ennek a filmnek köszönhetően évekre beskatulyázódott a romkomok világába, és tíz évet kellett várnia egy Oscar-jelölést érő szerepre. Mellette Granville is nagyon jó, kitűnő az összhang közte és Holden között. Granville karrierje inkább már lefelé ívelőben volt ilyenkor, ahogy Shirley Temple, úgy ő sem tudott felnőttként komoly nyomot hagyni.

Egy jó vígjátékban a főszereplők mellett emlékezetes mellékszereplők is kellenek, ez esetben a Holden és Granville legjobb barátját/barátnőjét alakító színészek igazán jók voltak. Granville könnyűvérű barátnőjének karaktere igen nagy merészség lehetett abban a korban. Boldog vagyok, hogy azon kevesek között lehetek világszerte, akik ismerik ezt a reménytelenül elfeledett, vidám kis filmet. Készítettem magyar feliratot hozzá, ajánlom mindenki figyelmébe.

0