2020.11.14 16:45 Kóborló Olvasottság: 428x
2

Rémmese az amerikai folklórból

Olvastam már erről a filmről, és a legtöbb helyen dicsérték is, nekem viszont csak nem oly rég volt szerencsém a megtekintéséhez, és azt kell, hogy írjam, tényleg megérdemelte a dicséretet, merthogy egy igazán hatásos kis szörnyfilm lett a végeredmény.

Jó pár olyan dolog van eme filmben, ami egyértelműen elnyerte a tetszésemet. Az első, hogy a film történetét az észak-amerikai folklórból merítették (Hogy mit, a spoiler elkerülése érdekében nem írnám le, így is sokat elárul a film előzetese. Tehát aki teheti és kíváncsi a filmre, az még az előzetese megtekintésétől is tekintsen el!), és ez ad neki egy kellemes misztikus hátteret is, ami szinte az egész film alatt kitart. A másik dolog, ami kimondottan elnyerte a tetszésemet, az a történetvezetése. Élvezetes, és fokozatosan adagolja mind az információkat, mind pedig a feszültséget, ezáltal igencsak könnyedén tudja a nézőt kellemesen borzongó hangulatba terelni.

Rémmese az amerikai folklórból

Szerencsére a film karakterek terén is igencsak erős. Nincsenek gyengén megírt vagy feleslegesnek mondható karakterek. Mindenki szépen járja kijelölt utat, ráadásul még szerethetően is. Sok filmnél, ahol a karakterek közt található fiatal gyerek is, előfordult, hogy cselekedeteik miatt képesek voltak az idegeimmel játszadozni, de szerencsére ez itt nem történik meg. Persze itt ahhoz, hogy mindenképp jól működjenek, jól összeválogatott színészgárdára is szükség volt, és ezzel sem volt gondom. Egyértelműen a főszerepet alakító Kevin Durand a legismertebb név a színészek közt, és ő könnyedén viszi el az egész filmet a hátán, még úgyis, hogy a többi szereplő is teljesen rendben volt. A történetben azért elhelyeztek a készítők egy drámai szálat is, amiről szintén csak pozitívan tudnék írni.

Minden pozitívumai ellenére azért volt egy-két olyan dolog is, ami nem nyerte el a tetszésemet maradéktalanul, ezek általában mind a technikai megoldásokban keresendők. Az egyik ilyen, hogy kimondottan erősen alkalmazták a felvételek során a kék szűrőket, ezáltal sok esetben természetellenesen hideg benyomást keltenek az adott jelenetek (bár ez a film történeti szempontjából lehetséges, hogy teljesen szándékos volt); ezzel még meg is tudtam barátkozni, viszont a lényünk megjelenítésével már annál kevésbé. Oké, bizonyára nem verdeste az eget a költségvetés, de sajnos a CGI technikával életre hozott lényt sem mondanám túl jónak, és ezzel az egyik legnagyobb gond, hogy még a nézők elé is tolják az egyik jelenet során. Illetve a film végét egy kissé összecsapottnak éreztem.

Mindezek mellett bennem egy kimondottan kellemes horrorfilm érzését keltette, amit örömmel megnéznék máskor is, szóval helye biztos, hogy lesz a kedvenceim közt.

dráma | horror | thriller

Maiden Woods egy világtól távol eső, csendes város, ahol a helyi keményed dolgozó emberek békében élhetnek. Egy nap azonban valami mocorogni kezd az elszigetelt közösséget... több»

2