2021.10.15 11:29 Képkockák Olvasottság: 125x
1

Érthetetlen kasza - A legjobb maffiasorozat

A sorozatot már sokan sikernek vették, mikor meglátták Frank Darabont nevét mint rendező, és valójában nem is tévedtek ezzel sokat, viszont érdemes rávetni majd később egy pillantást a színészekre is, akik hasonlóan remekeltek.

A történet szerint az 1940-es években járunk Los Angeles városában, amit az “Angyalok városa”-nak is szoktak hívni, viszont a város őrangyalai vagy nem tudtak szembeszállni a bűnözéssel, vagy egyes rendőrök szerepében keltek életre, akárhogy is, LA-ben nagy szükség van a rendőrökre. A gond nagy részét nem a bűnözők teszik ki, hanem a korrupt rendőrök és bírók, akik semmit sem tesznek.

Érthetetlen kasza - A legjobb maffiasorozat

Főszereplőnk – Jon Bernthal alakításában – , Joe Teague (TWD-Shane, Punisher) remekül alakít, mint egy “szürke sapkás” rendőr. Nem korrupt, de nem is egy mintarendőr. Saját szabályai szerint cselekszik, és próbálja a számára fontosakat megvédeni. De a történet valójában nem ettől az egy rendőrtől lesz olyan jó, hanem mert megismerjük az érem három oldalát.

Fontos szereplőnk Ned Stax, akit Milo Ventimiglia alakít, egy ügyvéd, aki a maffiózókat védi. Természetesen csavarni kell egyet a történeten, így hát nem csak egy ügyvéd, hanem Joe Teague “őrmester” egyik volt katonatársa.

A rendőrök mintaképe Neal McDonough szereplésében William H. Parker lesz, aki mindent betart a törvények szerint, de még így is a leghatásosabb rendőr az egész városban. Híres arról, hogy ha valamit a fejébe vesz, azt nem tudja addig kiverni onnan, amíg nem viszi véghez. Próbálja rendben tartani a rendőrséget, és kisöpörni a szemetet, de még sok munka áll előtte.

Közeledve a maffia világához következő fontos szereplőnk Jasmine Fontaine lesz, akit Alexa Davalos alakít a sorozatban. Ő Jimmy Cohan bárjában dolgozik mint fényképész, így sokat tud az LA-ben zajló maffia tevékenységekről. Joe Teague közvetlen főnöke nem más, mint Jeffrey DeMunn alakításában Hal Morrison (TWD – Dale), aki egy régi vágású rendőr, őt nem érdekli, hogyan lesz megoldva az ügy, csak legyen megoldva. Gyanakszik Joe-ra, de semmi biztosat nem tud mondani róla, a feszültség köztük sokszor érezhető lesz.

Szerintem a legjobb alakítás Robert Knepperé (Prison Break – Zsebes), aki Sid Rothmant alakítja mint egy a főnökéhez hűséges bérgyilkos. Számára nem a pénz a fontos, hanem a tisztelet, a hatalom, és hogy a rábízott munka el legyen végezve. Második legfontosabb szerepelőnk Mickey Cohan, akit Jeremy Luke alakít, méghozzá valami egészen új szemszögből, hiszen Jeremy nem túl magas és izmos, így az alakítását már csak ezért is érdemes összevetni a többi M. Cohan alakítással.

A legfontosabb személy nem más, mint Bugsy Siegel , akit Edward Burns alakít, néha rémisztően nagy nyugodtsággal. Karaktere az egyik legfontosabb a sorozatban, hiszen ő az egész alviláguk legnagyobb ura, az egész nyugati part leghíresebb maffiózója.

A sorozat eredetileg 6 részes, viszont egyesek szerint (mint én) érdemes kettes blokkokban nézni, így a 6x45 helyett 3x90 perces részeket kapunk, melyek mindegyike felér egy filmmel minőségében és hosszúságában is. Sajnos további évadok nem lesznek. A sorozatot mindenkinek ajánlom, akit érdekel a ‘40-es ‘50-es évek, illetve annak maffiavilága.

81 Mob City  (2013)

dráma | krimi | misztikus | thriller

1947-et írunk, a helyszín Los Angeles. A helyi rendőrfőkapitány, William Parker (Neal McDonough) és a rettegett maffiózó, Mickey Cohen () élet-halál harcot vív egymással,... több»

1