2022.02.05 22:36 Kóborló Olvasottság: 2605x
5

Rejtőzködők

Hallottam már erről a filmről (többségében pozitívumokat), de valahogy mindig elnapoltam a megtekintését, és most is csak úgy kezdtem bele, hogy épp nem találtam a fogamra valót. Így hát gondoltam, teszek egy próbát jelen filmünkkel, és azt kell hogy írjam, egyből a kedvenceim közé be is válogattam eme alkotást.

Alapból kedvelem ezeket a történeteket, és számomra is az egyik legmeghatározóbb eme filmes történeteken belül a 2011-es Hasadás című film volt (bár jómagam nem nagyon szeretek semmilyen filmet ahhoz hasonlítani), pedig olvasva ennél a filmnél a véleményeket és az egyéb kritikákat, sokan megteszik ezt. Jómagam azért sem viszonyítanám eme alkotást a Hasadás című filmhez, mert csupán az alapfelállásában van hasonlóság vele kapcsolatban, viszont szinte minden másban el is tér attól a filmtől.

Rejtőzködők

Ami miatt még nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, az a forgatókönyvírók és egyben a rendezők személye volt. Matt Duffernek és Ross Duffernek köszönhetjük ezt a filmet és eme két úriember neve összeforrt mára az egyik legfelkapottabb sorozattal, a Stranger Thingsszel. Tulajdonképpen ez volt a Duffer testvéreknek az első egész estés filmrendezésük, ezelőtt csupán pár rövidfilmet készítettek. Azt kell hogy írjam, majdhogynem tökéletesre sikeredett a debütálásuk. Számomra csupán két dolog volt, ami miatt nem lett tökéletes a Duffer testvérek első komolyabb filmes produkciója, az első dolog még csak-csak megbocsátható, hogy valahol a film közepe felé egy annyira rossz és szinte minden elemében érezhető, gyenge CGI-trükköt erőszakoltak bele a filmbe, hogy ott azért erősen felszisszentem. Azt még megértem, hogy az alacsony költségvetéssel ezt lehetett csupán prezentálni a nézők felé, de én ezt a jelenetet teljesen feleslegesnek is éreztem. Főleg úgy, hogy azért a film végén ismét láthatunk egy kis CGI-trükközést, ami viszont már egyáltalán nem nézett ki annyira rosszul.

Mint írtam, ez még a megbocsátható problémám volt a filmmel kapcsolatban, viszont a másik dolog azért már egy kicsit komolyabb. Nem árulok zsákbamacskát, de spoilert sem fogok írni, de ahogy kis adagokban adagolják felénk a film történetét, már érezhető, hogy valami csavarra lesz kihegyezve a történet vége. Nos, jómagam sajnos már a csavar bekövetkezése előtt erőteljesen éreztem, hogy valami olyasmire fog végződni a film története, amit végül meg is kaptam. És ez legfőképpen a színészi alakítások miatt volt.

Viszont mindenképp érdemes megemlíteni, hogy eme filmnek az egyik legerősebb aspektusa a színészi alakítások. Azon belül is kiemelkedő volt az apát alakító Alexander Skarsgård alakítása, de a többi színész is rendkívül erőteljes benne - és ez mindenképp dicséretes. Tulajdonképpen pont emiatt nevezném nehezen ezt a filmet horrornak, sokkal inkább egy rendkívül jól működő drámának. A színészi alakítások abszolút jól alapozták meg a film hangulatvilágát, és ez az, ami miatt nagyon együtt tudtam élni a film szinte minden percével.

Összegezve, ha egy kicsit körültekintőbben vezették volna fel a film forgatókönyvírói a csavart, akkor minden bizonnyal egy ötcsillagos alkotás születhetett volna meg, így viszont úgy érzem, hogy idővel, egy másodszori megtekintés esetében már csak a pazar színészi alakításokban gyönyörködhetnék a film során.

61 Hidden  (2015)

horror | thriller

A Hidden című thriller történetének középpontjában egy átlagos amerikai család áll: Ray, Claire és hétéves kislányuk, Zoe. Az észak-karolinai Kingsville-ben élő család... több»

5