2022.05.31 22:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Giallo, ahogyan az angolok játsszák.

A Vanzina testvérek filmje.

Enrico Vanzina, aki megírta a forgatókönyvet, Carlo Vanzinával és Franco Ferrinivel.

Carlo Vanzini, aki viszont meg is rendezte a mozit.

A casting nagyon érdekesen alakult, hiszen a főbb szerepekben nem olaszok játszanak, ami egy giallo esetében nem mindennapi dolog.

Többek között Donald Pleasence, Nicola Perring, Maria McDonald, Tom Schanley, Anna Galiena, Bruce McGuire játszották el a főbb szerepeket. Mint egy divatbemutató, ahol gyönyörű nők szerepeltek: Renée Simonsen, Vanessa Hessler, Virginie Marsan, Claudine Wilde és Emanuela Rossi.

Donald Pleasence már akkor sztár volt. Olyan filmek kötődtek a nevéhez, mint a Nagy szökés, James Bond- Csak kétszer élsz, Félelemben élni, Halloween - A rémület éjszakája, Menekülés New York-ból, Halloween 2, A sötétség fejedelme.

Sotto il vestito niente / Nothing Underneath / Semmi sincs a ruha alatt.

Az operatőr, Raimondo Crociani ügyesen kezelte a felvevőgépet, és hangulatos, de mégis tompa és lágy fényekkel operáló filmet készített, ahol a színek élettelensége miatt nem tudunk igazán feloldódni, szinte vibrál a feszültség a vásznon.

Szépen és egyenletesen fut a film, nincsenek üresjáratok, és néha szinte pislogni sincs időnk, annyi az esemény, folyamatosak a dialógusok.

Lássuk, mi fut a képernyőn.

A sztori bemutatja Bobot, (Tom Schanley), aki a gyönyörű Yellowstone Nemzeti Parkban dolgozik már régóta, mint vadőr, míg ikertestvére, Jessica (Nicola Perring) modell Olaszországban.

Jessica egészen gyermekkorától érzi, hogy testvérével különleges kötelék köti őket össze, ami szinte látnoki képességekkel ruházza fel a lányt. Bob ebben nem hisz mindaddig, amíg az egyik esős éjjelen azt álmodja, hogy Jessica egy sötét helyen, egy erdős részen meghal, valaki brutálisan megölte.

Bob verejtéktől lucskosan ébred, nagyon rossz érzés keríti hatalmába. Azonnal telefonál Milánóba, ahol a húga él, de a telefon néma marad. Próbálja elérni az ismerőseit, de napok óta senki nem látta a gyönyörű lányt.

Azonnal repülőre ül, Milánóba utazik, ahol az első útja a rendőrségre vezet. Jelenti az ügyet az őrsön. Ám Danesi felügyelő (Donald Pleasence) szkeptikus az üggyel kapcsolatban. Úgy véli, hogy a lány csak odacsapódott valakihez, és éppen hatalmasat bulizik valahol a világban. Főnökei parancsára, kénytelen-kelletlen vizsgálódni kezd az ügyben.

Eltelik egy pár nap és Bob saját szakállára kezd el nyomozni a rendőrségtől függetlenül. Összemelegszik egy csodás nővel - aki szintén modell - Barbarával (Renée Simonsen), aki segít Bobnak felkutatni Jessicát.

Danesi eközben nyomra bukkan és megosztja Bobbal, ám mintha már késő lenne, hiszen elkezdik azokat a modelleket megölni, akiknek valami információjuk van az ügyről.

Itt már mindenki veszélyben van. Danesi, Bob és Barbara is.

Nem is szeretném a poént lelőni, mert kifejezetten érdekes és csavaros a vége.

Gyilkosságok, vér, jó nők és jó sztori.

Nincs semmi a ruha alatt!

Meg kell nézni, meglátjuk igaz-e.

Jómagam ribizlit és kesudiót vacsizok, jeges zöld teával.

Nem rossz kombináció.

Ahogy a film végére érek, a ribizli is elfogy.

Kikászálódom hát kedvenc fotelemből, és szundítok egyet!

2