2022.08.10 16:40 BRANTON Olvasottság: <100x
1

Frank Martin visszatér!

Corey Yuen kiszállt a rendezői székből, Louis Leterrier egyedül rendezte meg a második részt. Történet és akció szempontjából nincs túl nagy differencia a két epizód között, ugyanez igaz a minőségre is.

Azzal, hogy Yuen kiszállt, semmivel sem lett rosszabb a folytatás. Annyival talán, hogy az akciójelenetek egy hangyányival elszálltabbak, de simán fogyaszthatók. Franknek (Jason Statham) Floridába kell költöznie, hogy szívességből sofőrmelót vállaljon. A sofőrködés Frank számára nem ismeretlen, ez már korábban kiderült. Most egy családnak segít ezzel, hiszen a famíliának legfiatalabb tagját, Jacket kell fuvaroznia. A kisfiút hamar megkedveli Frank, mondhatni a szívéhez nő. Egy orvosi vizsgálat közepette bajba kerül Frank és Jack, szóval kedvenc (vagy éppen utált,kinek mi) szállítónk akcióba lendül, hogy túljárjon a rajzfilmszerű gonoszok eszén.

Frank Martin visszatér!

A bevezetőben említettem, hogy nagy különbség nincs az első és második rész között, csak a valamicskével elszálltabb akciójelenetek. Van egy-két CGI-jelenet, melynél elég erőteljesen észrevehető, hogy gyenge minőségűek. Nem annyira zavaró egyébként, mert ha harcművészettel kapcsolatos akciójelenet van, az pazarul meg van koreografálva. Ami miatt még szeretem ezt a filmet, az a képi világa. Miamiban járunk Floridán belül, amely alapjáraton is gyönyörű hely, de a mozi egy Bay Bad Boysához hasonló szűrővel dolgozik, mely rendkívül hangulatos alkotást eredményez. Pozitívumok közé sorolnám a játékidőt, amely kemény 87 percet kóstál. A tempó gyors akár egy vadló, nincs fék, nincs megállj. Ez zavarhatna is, de én inkább ellenkezőleg vélekedek. Statham kisujjból hozza azt a karaktert, amihez igazából nagyobb színészi kvalitás nem is kell, hogy dukáljon, mint amit Jason tud. Sokszor láttam Statham Szállító filmjeit, de talán ezt szeretem a legjobban. A harmadik rész elég gyér, majd leírom, hogy mér'. Az első és második rész szerintem egy jó kis akciófilm, minden forgatókönyvbéli, látványbéli hibával együtt. 4 csillagnál kevesebbet nem adnék!

akció | thriller

A szállító sosem kérdez, megbízásait precízen és profin teljesíti, hideg és érzelemmentes. Frank ezúttal Miamiban kap feladatot, a dolga mindössze annyi, hogy reggelente... több»

1