2022.12.09 15:26 Tonyka Olvasottság: 239x
0

Nem lesz mérföldkő a témában

Ha a filmiparban tutira szeretnél menni, akkor forgass holokauszt, világháborús, vagy rabszolgás filmet! Nem kell feltétlen kiemelkedőt készíteni, a tisztes iparosmunka is elég a különböző filmfesztiválok díjainak besöpréséhez. Jelen alkotásunk nem igazán tesz hozzá a témához, rengeteg hasonló címet láttunk már. Első sorban a nyers, kendőzetlen brutalitás, gyomorforgató képkockái, amiben kicsit eltér a tucattermékektől. Levágott fejek, kezek, lábak tucatjaival sokkolnak minket.

A különleges színvilág kiemelt eszköz, jól tolmácsolja a kilátástalanságot, reménytelenséget. Két részre oszthatjuk a cselekményt. A nagyobb játékidő elmegy a mocsaras üldözéses meneküléssel. Itt jegyezném meg, nem csak ebben az alkotásban, más hasonló filmekben is kissé idegesít, hogy többhektáros átláthatatlan kusza területen zajlik a menekülés, valahogy mégis mindig érzik az üldözők, merre kell menniük.

Nem lesz mérföldkő a témában

Látszólag jól elmennek, hogy aztán hipp-hopp újra megjelenjenek a menekülő sarkában. Tegyük félre, el kell fogadjam, hogy nem lehet elbújni, vagy homlokegyenest más irányba menni. A jelenetek nagy részét azért láttuk már, nevezhetem nyugodtan klisésnek. Némi izgalmat, feszültséget még azért így is sikerült összekapálniuk. Will hozza a kötelezőt, nekem viszont a Richard királyban jobban tetszett a játéka. Ben Foster jó választás volt, remekül hozza a karakterét. Az utolsó negyven perc már maga a háború és a csatatér. Megkapjuk a szokásos kliséket itt is, sajnos nem igazán jött be a direkt az ő személyét kiemelő cselekmények sora. Túlságosan kiemelték, megy a bátor katona, és mindenki követi a golyózáporon, ágyútűzön keresztül. Itt jegyezném meg, van jó pár lassított jelenet, aminek sok értelmét nem láttam, éléggé hatásvadász, kicsit álművészieskedésnek éreztem. A család újraegyesülésének megindítónak kellett volna lennie a végén, viszont ilyet is láttam már annyiszor, hogy kiszámítható volt minden kocka. Így egyáltalán nem hatott rám. Igaz történet alapján, a végén az eredeti kép megmutatása győz meg erről minket. Egynek elmegy, de hamar feledésbe fog merülni. Semmiképpen sem rossz, csak tényleg mindent láttunk, és ismerünk ebben a témában.

akció | thriller

Egy szökött rabszolga a louisianai mocsarakon keresztül gyötrelmes úton menekül az őt majdnem megölő ültetvénytulajdonosok elől. több»

0