2023.01.25 16:22 Crystaldeer Olvasottság: 527x
3

A végére megtetszett

Nagyon vártam, aztán mikor elkezdtem nézni, először azt hittem, hogy csalódás lesz.

A film első felét eléggé unalmasnak találtam. Sőt, mivel én egy családi vígjátéknak hittem az előzeteséből, ahogy telt az idő, egyre jobban azt kezdem érezni, hogy ez valami dráma lesz. Kriminek a jeleit se láttam sehol, szóval nem igazán tudtam hova tenni. Ugyan jól ki volt dolgozva a történet első fele, de hiányoztak belőle az igazi poénok. Az ágyon ülős beszélgetés meg szerintem túl komolyra sikeredett. Aztán még jó, hogy tovább néztem, mert akkor jött a bizonyos csavar. Itt még mindig nem kezdett el annyira tetszeni a film, de már felkeltette az érdeklődésemet, hogy na most vajon mi lesz ebből. Hogy őszinte legyek, jóval a fele után kezdett el tetszeni a film; mondjuk az autós üldözős jelenet után, mikor beszorult a kocsi lejátszójába a Soltész Rezső kazi. Mi mást hallgathatna egy magyar származású osztrák, mint egy magyar énekest, de persze németül; na és persze ki más léphetett volna fel az zárójelenetben, mint ő. Pokorny Lia reakciójától szerintem minden néző oda volt a nevetéstől. Lehet, hogy itt akarták pótolni az első feléből kimaradt vicces jeleneteket, mert a második fele viszont tele volt ilyenekkel. Végül teljesen magával ragadt a film hangulata.

A végére megtetszett

Amúgy is nagyon jól sikerült 80-as évek megjelenítése. A néző tényleg ott érezhette magát közben. Minden kis részletre nagyon figyeltek, és ez külön tetszett. Látszik, hogy sok időt és energiát fektette erre, mert mind zeneileg, mind látványban nagyon helyén volt minden. Bár nekem sok összehasonlítási alapon nincs, de elhittem, és ez szerintem már elég. Külön tetszett, hogy beleírták az „skh” szlenget, azaz a „semmi közöd hozzá”-t, amit mi is használtunk gyerekként, de azóta nem hallottam, és most jó volt viszont hallani. A színészek teljesen jól játszották a karaktereket. Nem tudnék senki olyat megnevezni, aki nem simult bele eléggé a szerepbe. Szerintem mindenki a legjobb formáját nyújtotta. Pokorny Lia zseniális volt. A film ötletét azonban csak részben találtam egyedinek. Sokan a Besúgó című magyar sorozathoz hasonlítják, mely szintén ebben a korszakban játszódik. Illetve, aki jól figyelt, láthatta benne az utalást a Mézga családra. Én úgy láttam, hogy a filmben szereplő család kiköpött mása volt eme mese szereplőinek, már csak a háziállatok hiányoztak. A Mézga családból Máris szomszéd karaktere pedig rávetíthető Suhajda elvtársra, akit nem mellesleg Szervét Tibor tökéletesen jól megformált a filmben. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy tőle nem is áll messze egy ilyen szerep. Nem tudom, hogy ez a karakterbéli hasonlóság szándékos volt-e. Talán ezért nem tudok 5 csillagot adni rá. Állítólag a filmkészítőket Bujtor István Ötvös Csöpi filmjei inspirálták, de hogy őszinte legyek, én nem igazán vettem észre sok hasonlóságot, talán csak abban, hogy ez is a Balatonon játszódik és vannak benne bűnügyi jelenetek. Így a Balaton már eléggé sablonosnak tűnhet. Valójában megszerettem ezt a családot a film végére. A produkciónak mindenképpen jár a 4 csillag. Csak ajánlani tudom!

krimi | vígjáték

A nyolcvanas évek Magyarországán járunk. Maurer Gyuri, a veszprémi autószerelő mindig, mindent meg tud oldani, a pártvezetők Ladáit is ő bütyköli. A család végre lehetőséget... több»

3