2023.04.16 12:27 Informer2 Olvasottság: <100x
1

Ha valami, akkor ez.

A film egy 2014-es amerikai sci-fi, amelyet Christopher Nolan rendezett és írt. A történet egy apát és lányát követ nyomon, akik az emberiség jövőjét próbálják megmenteni az űrben. A filmben felfedezhetőek a sci-fi műfaj klasszikus elemei, mint például az űrutazás, az idegen bolygók és a tudományos fantasztikum, azonban az alaptörténet messze meghaladja a műfaji határokat.

A film látványvilága és zenei aláfestése elképesztően gyönyörű. A rendező valóban új mércét állított a vizuális hatások terén, amelyek meggyőzőek és átütőek, és a látványvilág teljesen magával ragadó. A zenei aláfestés, amelyet Hans Zimmer szerezett, szintén figyelemre méltó. Az eredeti zenék mellett a filmben felhasználtak olyan klasszikus műveket is, mint a Messa da Requiem Giuseppe Verditől, amelyek még inkább fokozzák a film drámai hatását.

Ha valami, akkor ez.

A színészi játék is kiemelkedően jó. Matthew McConaughey, aki a főszerepet alakítja, fantasztikusan játszik, és érzékelteti az apai szeretet és az emberiség jövője iránti elkötelezettségét. Anne Hathaway szintén remekül alakítja az egyik űrhajó parancsnokának szerepét. A mellékszereplők között pedig érdemes megemlíteni Jessica Chastain-t és Michael Caine-t is, akik remekül teljesítenek a szerepükben.

Azonban a történet nem mindig teljesen érthető és logikus, ami néha frusztráló lehet a nézők számára. A számos szál, amelyeket a történet tartalmaz, olykor nehéz követni, és a film végén a nézőknek marad néhány kérdésük. Azonban ez a kritika a legtöbb sci-fi filmre igaz, és ez a film sem kivétel. Azonban, ha az ember eltávolítja magát a történettől, és csak az élményre fókuszál, akkor eme mestermű elképesztően gyönyörű és emlékezetes, amelyet érdemes megnézni.

dráma | kaland | sci-fi

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni... több»

1