2023.06.20 09:31 Zoltán384279 Olvasottság: <100x
1

MW

Először is, azzal kezdeném, hogy teljesen véletlenül néztem meg először a filmet. Unatkoztam, (még) volt Netflix-előfizetésem, és elindítottam. Az, hogy Indiában indult, felidézte bennem a Gettó milliomos élményét, és gondoltam, hátha olyasmi lesz belőle. Hát, részben nem is tévedtem, igaz, erről a filmről senkinek nem ez jut eszébe.

(A második rész előtt olvastam egy kritikát, és gondoltam, megnézem ebből a szemszögből.) Ez a tökéletes videójáték-adaptáció. Megvan a főszereplő, pár snitt a feladatból, egy kevés átvezető videó, hogy mégis miről van szó, aztán indul a darálás. Az elején jönnek az utcai vagányok, pár machete, kések, AK47-esek. Még nem olyan kemény a karakter, megy a közelharc.

MW

Aztán rendőrség, kommandósok, később katonák. És persze egyre többen vannak. A végére kap egy társat is, felfegyverkeznek, soha nem fogy ki a tár. Minden lövés headshot, mintha teljesen maximumra fejlesztettük volna a karaktert. A helikopteres jelenetnél már vártam, mikor talál Rake egy RPG-t. Hát, nem talált, de volt másnál. Ennél már csak az lett volna jobb, ha a filmben jelezték volna pirossal, honnan jön a következő ellenfél. Csak akkor áll meg a film, mikor pihenni kell kicsit. Szerintem csak azért nem Call of Duty a címe, mert nem akartak jogdíjat fizetni a készítők. Elsőre is nagyon tetszett a film, ebből a szemszögből viszont még inkább. Mindig azért sírt mindenki, hogy nem tudnak jó adaptációt készíteni egy játékból. Hát, tessék, itt van. Jöhet a második rész, kíváncsi vagyok, marad-e a színvonal.

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

1