2023.06.25 15:29 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

King után ( majdnem ) szabadon.

Langolierek.

Alapmű, nekem óriási kedvenc, de komolyan mondom, hiába, hogy Tom Holland kevés pénzből hozta össze, zseniális lett.

King után ( majdnem ) szabadon.

Konkrétan a repülőgépeken játszódó horrorfilmekből még nem láttam olyan irtózatosan sokat, ami viszont ténylegesen emlékezetes maradt, az King mester Langolierek – Az idő fogságában című határtalan televíziós klasszikusa.

Rettegek, nehogy egy reboot vagy egy gagyi remake szülessen belőle.

De vissza filmünkhöz.

Mivel egyben a misztikus filmek nagy rajongója is vagyok, a két legyet egy csapásra elv alapján került a képbe ez az USA-ból Japánba tartó rejtélyes járat története.

De mit is látunk egészen pontosan?

Történetünk egy klasszikus „single location”, végig a levegőben, egészen pontosan a 7500-as számú járaton játszódik, ami Los Angelesből egyenesen Tokió felé tart.

Miután megismertünk a fedélzeten található utasok javát, és természetesen apróbb szösszenetekben bemutatkoznak a sajnos papírvékonyra írt főbb szereplők, egyszer csak váratlanul életét veszti egy titokzatos férfi.

Mivel a halál oka nem tisztázott, hőseink teljes titokban elkezdik felkutatni, hogy vajon ki is lehetett ez az alak.

És így kerül elő annak féltve őrzött bőröndje, benne egy különös keleti halálbabával…

Ebben a japán-amerikai koprodukcióban Craig Rosenberg (Az elnémultak, Hívatlan vendég, Félhomály) forgatókönyvéből Takashi Shimizu (A harag 1-2, Átok 1-2) keltette életre ezt a röpke másfél órás thrillert, ami leginkább talán zsánerénél fogva (repülőgépen játszódó misztikus eset) lehet érdekes, ugyanis semmiféle A-ligás színészt nem tud felmutatni.

Leslie Bibb (Laura), Jamie Chung (Suzy), Ryan Kwanten (Brad) és a bombázó Nicky Whelan (Liz Lewis) stb. stb.

Tudom, hogy egy filmben (műfajtól függetlenül) nem árt legalább nagyjából bemutatni a karaktereket a cselekmény elején, de én mégis túl hosszúnak tartottam a film előkészítő részét – főleg úgy, hogy egy-két főbb vonástól eltekintve szinte alig ismerjük meg hőseinket.

Éppen ezért aztán a misztikus részre is jó sokat kell várni, és amikor eljön, akkor is elég brutál hatásvadász jelenetekkel operálva, mégis kissé rakoncátlankodva és össze-vissza módon kezd kibontakozni.

Ami pedig a rejtély megfejtését illeti, tényleg gondoltam már minden eshetőségre, csak pont arra nem, ami aztán valójában realizálódik, és mint ilyen, valahogy nekem annyira nem ütött nagyot.

Akkor most ennyi volt? – kérdeztem magamtól a végén kissé szarkasztikusan.

De már ment is a stáblista.

Na mindegy, legalább a kedvenc fotelem kényelméből néztem.

60% számomra, és három csillag.

60 Flight 7500  (2014)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Május 12-én a Vista Pacific 755 járata elhagyja a Los Angeles-i repteret, hogy Tokióba szállítsa utasait. A felszállás rutinfeladat, de ami az elkövetkezendő tíz órában vár a... több»

1