2023.06.30 14:11 Steffl Olvasottság: <100x
0

A romantikus filmek, avagy a kikapcsolódásra, idillre vágyóknak szánt film

A film a stockholmi stewardess, Lena Lagerberg szokatlan sorsáról szól. Lena már sok-sok éve járt utoljára a családjánál, a Schär-szigeten. Egy bizonyos történet vet árnyékot a múltjára, és Lena mind ezidáig nem akart azzal szembesülni. Nagyon is aggódott attól, hogy egy hazatérés Lagerbergbe csak régi sebeket szakítaná fel.

Apja hajóbalesete jó alakalom arra, hogy annyi év után mégis hazatérjen és apja, Björn segítségére legyen. Az apa Lena nővérének, Ingridnek a családjával él a birtokukon, van egy ménesük és kiadó szállásokkal is foglalkoznak a falusi turizmusba bekapcsolódva. Nagy a viszontlátás öröme, de Björn érzi, hogy a lánya még mindig nem dolgozta fel a múltat, és valószínű hamarosan újra el is fog menni. Lena keresztanyja, Elinor, aki a meseszép Marielund birtokon él, viszont a vele való találkozást Lena következetesen kerüli.

A romantikus filmek, avagy a kikapcsolódásra, idillre vágyóknak szánt film

Üdülővendégként hozzájuk érkezik Magnus Jacobsson építész a tizenegy éves lányával, és a férfi meg Lena között szinte azonnal kölcsönös vonzódás alakul ki. Az érzelmeiket viszont egyikük sem meri magának bevallani. Lena mindeddig kerülte, hogy bárki iránt is mélyebb érzelmei alakulhassanak ki, attól való félelmében, hogy ismét elveszíthet egy szeretett embert. Azonkívül pedig Magnus nős. Mindezek ellenére mégis mindketten ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz, és amikor a kis szigeten, a festői tó közepén, a lagerbergi birtok közelében összetalálkoznak, mindkettőjük számára világossá válik, a kölcsönös egymás iránti vonzódásuk bizony szerelem

Lena teljesen össze van zavarodva: hogyan tovább? A nő csalódott amiatt is, hogy a vőlegénye épp ezen a hétvégén cserben hagyta, azonkívül pedig volt egy kellemetlen találkozása Elinorral is, ami még inkább összezavarja. A sötét titok, ami Elinor és Lena között van, Lena számára még ma is egy rémálom. Ráadásul rájön, hogy Magnus csupán azért üdül Lagerbergben, mert érdekli Elinor birtoka. Lenát mindez nagyon feldúlja, és el akar utazni a szigetről. Úgy érzi, Magnus elárulta őt, és viszolyog Elinortól. Ekkor viszont egy lovas kirándulás során a kis Emma hirtelen eltűnik, és Magnus meg Lena közösen indulnak a keresésére. Ez a nap pedig ugyancsak próbára teszi a szerelmüket.

0