2023.07.01 13:46 Artemisia Olvasottság: 203x
2

Második esély

Sofie Cramer 2016-os regénye megkapta a hollywoodi adaptációját James C. Strouse rendezésében, Priyanka Chopra és Sam Heughan főszereplésével.

Laza adaptációról beszélünk, mely megtartotta a regény érdekes alapfelállását: Mira (Priyanka Chopra) közvetlenül eljegyzése előtt veszíti el szerelmét, Johnt. Két évvel később a lány még mindig nem tette túl magát a történteken, és abban lel vígaszt, hogy SMS-ben kiönti a szívét halott szerelmének. Csakhogy az elhunyt John telefonszámát időközben valaki más kapta meg. Robbal (Sam Heughan) az esküvő előtt szakít menyasszonya, az összetört szívű férfi pedig vígaszra lel a rejtélyes SMS-ekben, amelyek feladójáról semmit sem tud, de azok szépsége és mélysége annyira megérinti, hogy vonzódni kezd a rejtélyes idegenhez.

Második esély

A cselekmény első negyede szépen árnyalja Mira személyiségét, a gyászfeldolgozás fázisait, az újrakezdés nehézségét, de a Robbal való első találkozás után sajnos megszaporodnak a romkomos klisék, a nem túl életszerű egymásra találás, a szükségszerű szakítás és a még kevésbé életszerű kibékülés. A hollywoodi sablonok mentén ugyan, de azért egy élvezhető, aranyos kis szerelmi történet bontakozik ki, ami részben a kedvelhető karaktereknek és a szerepüket lelkesen alakító főszereplőpárosnak, részben pedig annak köszönhető, hogy a cselekmény során rendre előkerülnek az alaphangot megadó komolyabb témák. A gyász, a bűntudat, a néhai párunkhoz való hűtlenség érzése, ami megnehezíti az újabb ismerkedést és randizást, a félelem, hogy elfelejtjük az elhunyt szerelmünket, és az újtól, az ismeretlentől való félelem. Mindezen kérdések súlyát növeli Céline Dion vendégszereplése, aki önmagát alakítva, őszintén mesél élete legnehezebb időszakáról, férje, René Angélil haláláról és azt követő talpraállásáról. Noha az énekesnő még új dalokat is szerzett a filmhez, énekesnőként és sztárként elhanyagolható a szerepe, leginkább Rob mentoraként van jelen, hogy a saját példáján keresztül tolmácsolja a férfinek Mira érzéseit, viselkedését.

Priyanka Chopra jó választás volt a főszerepre, elbűvölő a mély érzésű, gyászból újra szerelembe eső Mira szerepében. Sam Heughan kicsit háttérbe is szorul Priyanka Copra mellett, de azért megvan köztük a kellő kémia, és a párosuk elcipeli a vállán a filmet.

Összességében több van az alaptörténetben, mint amennyit a film kiaknázott, de így is egy kedves, szerethető romantikus történetet kaptunk, soha rosszabb romkomot.

dráma | romantikus | vígjáték

Mi van, ha egy véletlenszerű sms vezetett el életed szerelméhez? A Ráadásszerelem című romantikus vígjátékban Mira Ray úgy birkózik meg vőlegénye elvesztésével, hogy több... több»

2