2023.10.06 01:44 kabel Olvasottság: 2426x
3

Gagyi klisétenger

A védelmező utolsó fejezete valamiért Szicíliában játszódik, főszereplőnk pedig az egyáltalán nem sztereotipikus maffiózókat veszi kezelésbe, miközben teljesen nem egyoldalú és fekete-fehér karakterekkel diskurál az olasz kisvárosban. A film annyira unalmas és semmilyen, hogy fel nem foghatom, hogy lehet ez bárkinek érdekes vagy izgalmas. Az akciójelenetek harmatgyengék, és szinte mindig az akció után kerülünk csak képbe, így aztán Denzel sem tud remekelni. Az antagonista szereplők annyira nevetséges karikatúrák, hogy szinte biztos vagyok, az írók soha életükben nem beszéltek senkivel sem Olaszországban, sem sehol.

Legalább a második film kétoldalú főgonoszokat tudott felsorakoztatni, egy kis morális dilemmával. A harmadik film meg sem próbálja ezt, ehelyett millió halál unalmas jelenetben követjük Denzelt, ahogy kávézóból kávézóba jár, miközben egy random CIA-ügynök felgöngyöli az ügyet, egy olyannyira alulfejlesztett melléksztoriban, hogy el is felejtettem, hogy a film része, amikor a végén újra visszavágtak a CIA-sokra. A filmnek nincs üzenete vagy érdekes felvetése vagy izgalmas látványvilága vagy jelenetei. Sokszor nem is látjuk Denzelt, ahogy random olaszokat gyilkol, akik nem is nagyon harcolnak vagy küzdenek vele, így aztán a gyilkolós jelenetek 90%-a arról szól, hogy Denzel hátulról megfojtja vagy leszúrja a gonoszokat.

Gagyi klisétenger

Sőt a film úgy kezdődik, hogy főszereplőnk legyilkol egy teljes pénzmosodát, miután felkutatta őket. Úgy érzem, az egy sokkal izgalmasabb film lett volna, mint random maffiózókat gyilkolni. Van másik mozi, amin jobban lehet aludni. Sajnos a film permanensen olyan, mintha egy rövid nyitójelenet lenne egy nagyobb és jobb filmhez, ami aztán sosem történik meg.

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

3